Mostarsko ljeto

Večer folklora i modernog plesa na Musali

Gledatelji će imati priliku vidjeti širok spektar plesnih stilova, od tradicionalnih folklornih plesova koji prikazuju kulturnu baštinu do suvremenih plesnih koreografija koje odražavaju aktualne plesne trendove.
Kultura / Flash | 03. 08. 2024. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru međunarodne kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2024", u ponedjeljak, 5. kolovoza, na trgu Musala bit će upriličena Večer folklora i modernog plesa "Zaigrajmo kroz vrijeme", s početkom u 21 sat.

Tim povodom, gledatelji će imati priliku vidjeti širok spektar plesnih stilova, od tradicionalnih folklornih plesova koji prikazuju kulturnu baštinu do suvremenih plesnih koreografija koje odražavaju aktualne plesne trendove.

Na koncertu će se predstaviti domaćin Plesni studio Mo Stars, kulturno umjetnička društva sa područja grada Mostara: KUD Blagaj, KUD Podveležje i KUD Bijelo Polje te gosti iz inozemstva: Narodno plesno društvo Bursa iz Turske, Grupa Boroka iz Rumunjske i KUD Goce Markosku iz Makedonije.

Koncert nije samo umjetnički događaj, već i važan kulturni čin koji doprinosi očuvanju baštine, promoviranju suvremenih umjetničkih izraza te povezivanju i obogaćivanju zajednice.

Publika će imati priliku uživati u visoko kvalitetnim plesnim nastupima koji nude i zabavu i edukaciju, uz stvaranje nezaboravnog kulturnog doživljaja.

Organizatori manifestacije "Mostarsko ljeto" su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište u Mostaru, Muzej Hercegovine Mostar, Narodna biblioteka Mostar i Pozorište lutaka u Mostaru. Pokrovitelji manifestacije su Grad Mostar, Skupština HNŽ, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, dok je sponzor kompanija BH Telecom.

Kopirati
Drag cursor here to close