Druženje

Večer sjećanja na Ratka Pejanovića i Sinišu Jokića u Ćorovića kući

Kultura / Flash | 25. 08. 2015. u 11:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 26. kolovoza 2015. godine, uoči druge godišnjice smrti Ratka Pejanovića, dugogodišnjeg generalnog tajnika SPKD ''Prosvjeta'', Mostar, bit će održana večer sjećanja u njegovu, ali i u čast pokojnog Siniše Jokića, novinara, pjesnika i dugogodišnjeg predsjednika SPKD ''Prosvjeta'' u Mostaru.

S početkom u 19 sati, u srijedu, 26. kolovoza u bašti Ćorovića kuće održat će se program i druženje na koje su pozvani svi koji još uvijek nose uspomenu na dva dobra čovjeka koji su učinili mnogo za Mostar i koje su građani ovog grada voljeli.

Ratko Pejanović je rođen 1944. godine, cijeli svoj život proveo u Mostaru. Rođen je i odrastao na Carini, na dijelu između hotela Neretve prema Carinskom mostu, kako je on volio reći, u epicentru grada. U poslijeratnom razdoblju Ratko je bio generalni tajnik mostarskog SPKD ''Prosvjeta'', predsjednik Udruženja ''Josip Broz Tito'', zapovjednik Vatrogasnog društva ''Park prirode-Rujište'', te bivši predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

Siniša Jokić, rođen je 29. listopada 1969. godine. Bio je novinar, RTV 'Mostar', pjesnik i kulturni radnik, te humanist uvijek spreman da pomogne onima u potrebi.

Dugo godina je obnašao funkciju predsjednika SPKD ''Prosvjeta'', Mostar. Njegove pjesme su posthumno objavljene u zbirku poezije pod naslovom "Na putu ka jugu", priopćeno je iz Prosvjete.

Kopirati
Drag cursor here to close