Baletna škola

Večeras u Kosači ''Naša djeca plešu klasični balet''

Kultura / Flash | 11. 06. 2015. u 11:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je spremno za šesti po redu koncert ''Naša djeca plešu klasični balet'' u organizaciji Baletne škole Arabeske iz Mostara.

Riječ je o godišnjem koncertu na kojem će polaznice škole pokazati svoja dostignuća u klasičnom plesu, a koji će biti otvoren koreografijom iz mjuzikla, ''Dvoje iz Galileje''.

Koncert će biti održan večeras u Hrvatskomu domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 19 sati.

Baletska škola Arabesque počinje sa svojim radom 2006 godine. Cilj ove škole je edukacija djece i svestrano upoznavanje učenika sa umjetnošću klasičnog baleta i povijesnih igara.

Tijekom vremena, idejni tvorac ove škole, prof. Arleta Ćehić, osmišljava jedinstveni koncept prožimanja baletske i likovne umjetnosti. Organizira dječje izložbe natjecateljskog karaktera na temu: "S baletom do Zvijezda", na kojoj sudjeluju djeca svih uzrasta.

Taj koncept dobiva svoju konačnu formu na koncertu "Naša djeca plešu klasični balet" 2011. godine, gdje dolazi do jedinstvenog prožimanja baletske, likovne i glazbene umjetnosti.

Balet Arlete Ćehić - edukacija, koreografije, kostimi, tjare, make-up, fotografije, plakati, samostalni koncerti … su izraz jednog svježeg i modernog pogleda na baletsku umjetnost i filozofiju života, koju ova umjetnica sa ogromnim volonterizmom nesebično daje.

Kopirati
Drag cursor here to close