Promocija kulture

Vlada HNŽ pohvalila rad mostarske Prosvjete

''Poimajući Prosvjetu društvom od iznimne važnosti kako za Srbe, tako i za sve konstitutivne narode u HNŽ-u i šire, mogu samo ponoviti kako će i ubuduće u Vladi HNŽ-a imati pouzdanoga partnera'', rekla je Buhač.
Kultura / Flash | 14. 06. 2024. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač danas je održala sastanak s predsjednicom SPKD Prosvjeta Mostar Sanjom Bjelica-Šagovnović i mostarskim parohom Duškom Kojićem.

Razgovarali su o djelovanju odnosno aktualnim projektima i budućim planovima ovoga prosvjetno-kulturnog društva koje desetljećima njeguje kulturu i tradiciju srpske pravoslavne zajednice u Gradu na Neretvi.

''Način na koji upravljamo HNŽ-om i sve odluke koje donosimo zoran su primjer kako smo Vlada svih naših žitelja i zato sam danas s radošću razgovarala o aktivnostima Prosvjete, ali i o nekim temama koje su od posebnoga značaja za srpsku nacionalnu zajednicu u našoj županiji.

Poimajući Prosvjetu društvom od iznimne važnosti kako za Srbe, tako i za sve konstitutivne narode u HNŽ-u i šire, mogu samo ponoviti kako će i ubuduće u Vladi HNŽ-a imati pouzdanoga partnera.

Prigoda je bila razgovarati i o mogućnostima pružanja daljnje potpore projektu obnove mostarske Saborne crkve Svete Trojice za čije su dovršenje unutarnjega prostora nužna značajna financijska sredstva'', kazala je ovom prigodom predsjednica Buhač kojoj su se Bjelica-Šagovnović i Kojić zahvalili na prijemu i na potpori koju Vlada kontinuirano pruža njihovu djelovanju.

Kopirati
Drag cursor here to close