Svečano otvaranje

Započinju 97. Šantićeve večeri poezije

Kultura / Flash | 04. 10. 2016. u 10:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" Gradski odbor Mostar i SPKD ''Gusle'' Mostar organiziraju ''97. Šantićeve večeri poezije'' koje će se održati od 5. do 10. listopada u Mostaru.

Svečano otvaranje ''Šantićevih večeri poezije'' je u srijedu u 19 sati u Vladikinom dvoru u Mostaru, priopćili su organizatori.

Otvaranje manifestacije će uveličati poznati srbijanski glumac Petar Božović, recitatorica Martina Dimitrijević i glazbeni duo Gordana Manojlović i Sanja Martinović.

Prije toga, u 17 sati bit će održan pomen Aleksi Šantiću i blagoslov obnovljenog spomenika na pravoslavnom groblju "Bjelušine".

Drugog dana '97. Šantićevih večeri poezije' na programu je večer Petra Božovića s njegovom dramom ''Čegović''. Početak je u 19 sati u atriju Vladikinog dvora.

U petak, 7. listopada, u 19 sati u Vladikinom dvoru u Mostaru održat će se promocija zbirke pripovijedaka ''Zanovijet'' Olge Bikar, a knjigu će promovirati Đorđe Dabarčić i Časlav Đorđević.

Program ''Šantićevih večeri'' u Vladikinom dvoru se nastavlja u subotu, 8. listopada, kada će svoju knjigu ''Rat i mir u BiH'' promovirati Mirjana Kusmuk. O knjizi će govoriti Nenad Novaković i Valentina Rupčić.

Istoga dana, SPKD ''Prosvjeta'' Nevesinje organizirat će večer ''Nevesinje-druga Šantićeva kuća'' koje će biti održano u Nevesinju u 19 sati.

U nedjelju 9. listopada u 20 sati u Vladikinom dvoru će biti održana promocija knjige ''Folklorno naslijeđe Srba u Bradini'' autora Gorana Kovačevića. Iste večeri na programu je i prezentacija teksta ''Slikarska domišljatost Filipa L. i Vronskog'' autora Damjana Šantića. Nastupit će i pjevačka grupa SPKD ''Gusle''.

Zadnju večer u ponedjeljak, 10. listopada rezervirana je za pjesnike, pa će u 19 sati u Vladikinom dvoru biti održano pjesnička većer.

Kopirati
Drag cursor here to close