proslava

Zbor studenata iz Mostara na koncertu u Sarajevu

Kultura / Flash | 03. 06. 2016. u 06:44 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči župske i nadbiskupijske proslave blagdana Presvetog Srca Isusova, 2. lipnja 2016., u sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova, gostovao je Mješoviti zbor studenata Teološko-katehetskog instituta iz Mostara Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, pod vodstvom prof. Nike Luburića.

Poziv gostima uputio je župnik katedralne župe vlč. Marko Majstorović.

Pjevači studentskog zbora toga dana pjevali su na misi u 18 sati. Misu je predvodio dr. Dubravko Turalija, profesor biblijskih znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, uz koncelebraciju župnika Majstorovića i petnaestak svećenika sarajevskog dekanata.

Prije mise održana je svečana procesija oko katedrale u kojoj su sudjelovali pjevači studentskog zbora zajedno sa župljanina katedralne župe i drugim vjernicima. Tijekom procesije pjevale su se pučke crkvene popijevke u čast Presvetog Srca Isusova i druge prikladne popijevke. Potom su se svi sudionici u procesiji, ulaskom u katedralu, pripremili za početak misnoga slavlja.

Pjevači su tijekom mise, uz misu De Angelis, pjevali višeglasne crkvene skladbe, a nakon mise izveli su polsatni koncert. Akustično osjetljiv katedralni prostor bio je ispunjen zaista ugodnim zvukovljem raspjevanog zbora. Zborom je ravnao prof. Niko Luburić, uz orguljsku pratnju Drage Solde, studenta Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Na kraju koncerta župnik Majstorović iskreno je zahvalio pjevačima studentskog zbora i njihovu voditelju prof. Luburiću na lijepom pjevanju pod misom i polsatnom koncertu sa željom da ponovno dođu u goste.

Kopirati
Drag cursor here to close