Baština i stvaralaštvo

Žepče se bogatim programom predstavlja Mostaru

Kultura / Flash | 11. 11. 2014. u 08:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žepačka kulturna baština i stvaralaštvo nadaleko su poznati. Jedan od načina na koji Žepčaci njeguju i svijetu prezentiraju ljepote svoga kraja, jeste i već tradicionalna manifestacija Žepačka večer.

Bogat program ovog kulturno-zabavnog događaja imat će priliku pogledati i publika u Mostaru i to u petak, 14. studenog 2014. godine na Maloj sceni HNK Mostar s početkom u 19.00 sati.

Publika će se kroz kratki film na početku programa upoznati sa žepačkim krajem, nakon čega će uslijediti obraćanje gostiju i domaćina, a potom i predstavljanje HKUD Ognjišta Lug-Brankovići i BKUD Slovo o Žepču.

Ljubitelje pisane riječi zasigurno će oduševiti stihovi poznatih žepačkih pjesnika Pere Jukića i Arifa Odobašića, te pjesnikinje Sabine Maličbegović.

Prepoznatljivi sudionici ove manifestacije su i članovi Orkestra Glazbene škole Katarina Kosača-Kotromanić Žepče, kao i glumac Semin Smajlović. Sve nazočne će na noge podići poznati žepački tamburaški sastav Stare tambure, a kao šećer na kraju, predivnim glasovima predstavit će se i mladi talenti-Vokalna skupina Doma kulture Žepče.

Kopirati
Drag cursor here to close