božićni program

Žive jaslice u Bosanskom Grahovu i Drvaru

Kultura / Flash | 20. 12. 2016. u 10:45 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu božićnih blagdana župe Drvar i Bosansko Grahovo priređuju treći put za redom prigodni duhovno-kulturni program s uprizorenjem "živih jaslica".

U četvrtak, 22. prosinca, s početkom u 15 sati, Udruga za očuvanje kulturne i povijesne baštine "Don Juraj Gospodnetić" iz Bosanskog Grahova priredit će božićni domjenak i čestitanje u dvorištu župne crkve u Obljaju.

Potom će u 17 sati uslijediti božićni program s uprizorenjem živih jaslica. U glazbenom dijelu programa nastupit će tamburaši iz Novog Travnika.

Dan kasnije, 23. prosinca u 18 sati, započinje božićni program ispred župne crkve u Drvaru. I tamo će vrhunac večeri biti uprizorenje živih jaslica sa živim likovima i životinjama prema evanđeoskim tekstovima i kršćanskoj tradiciji.

U glazbenom dijelu programa božićne hrvatske pučke pjesme izvodit će tamburaška skupina "Zlatne žice" iz Zenice, a solistica iz Drvara Neda Todorović dat će ovoj večeri ekumensku notu izvođenjem dvaju pravoslavnih božićnih napjeva, u gitarskoj pratnji Saše Micanovića.

Ispred crkve bit će postavljen štand na kojem će mladi iz Drvara prodavati božićni nakit kojeg su sami izradili, a moći će se kušati i kuhano vino.

 

Kopirati
Drag cursor here to close