Antonio Šarić

13-godišnji Mostarac na prestižnom svjetskom natjecanju

Ovo je vjerojatno prvi put da netko predstavlja BiH na ovom natjecanju.
Kultura / Glazba | 22. 05. 2024. u 13:31 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

13-godišnji Mostarac Antonio Šarić izabran je za finalistu velikog Piccolo Violino Magico 2024. natjecanja koje se održava u Italiji od 1. do 7. srpnja 2024. godine.

Tako se mladi violinista, na prestižnom natjecanju na kojem mogu nastupiti mladi violinisti do 13 godina uzrasta - našao rame uz rame s glazbenicima iz Japana, Amerike, Njemačke, Francuske, Kine, Italije, Švicarske itd.

Natjecanje ide po principu predselekcije nakon čega se bira 15-16 kandidata koji se natječu uživo. Natjecanje je u krugovima. Prethodno je Antonio morao poslati tri video snimka, jedno virtuozno djelo i dvije etide.

Antonijeva obitelj kaže kako je ovo vjerojatno prvi put da netko predstavlja BiH na ovom natjecanju.

Iako natjecanje počinje 1. srpnja - Antonio već 30. lipnja treba biti u Italiji gdje će imati probu s orkestrom jer je natjecanje koncipirano tako da kandidati sviraju s orkestrom.

Inače Piccolo Violino Magico je natjecanje koje je namijenjeno djeci do 13 godina. Odvija se u tri etape, a svaka etapa se svira uz pratnju orkestra. Propozicije su: jedan Vivaldijev koncert, Mozartov, zadane virtuozne skladbe, jedan Perpetuum mobile, neki od velikih romantičnih koncerata, zadano djelo za dvije violine i za bis djelo za solo violinu.

Kopirati
Drag cursor here to close