Oasis

Braća izgladila odnose? Jedan od najvećih rock bendova najavio povratak na scenu

Braća, poznata po svojoj "lošoj" vezi tijekom desetljeća, podijelili su video na svojim X platformama koji prikazuje datum "27.08.24".
Kultura / Glazba | 26. 08. 2024. u 20:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rock legende Liam i Noel Gallagher potaknuli su glasine o dugo očekivanom ponovnom okupljanju Oasis nakon što su braća napisala da bi to moglo biti objavljeno u utorak ujutro.

Braća, poznata po svojoj "lošoj" vezi tijekom desetljeća, podijelili su video na svojim X platformama koji prikazuje datum "27.08.24".

Objava na Platformi X

Datum i vrijeme ispisani su u stilu logotipa Oasis.

Isti video je podijeljen sa službenog računa Oasis na platformi društvenih medija X.

Došlo je nakon dana nagađanja da dva brata konačno okupljaju bend 15 godina nakon što se raspao.

Insajderi iz industrije rekli su za Sunday Times da bend ima ugovorene koncerte 10 večeri na stadionu Wembley, čime će srušiti rekord Taylor Swift od osam koncerata postavljen ranije ovog mjeseca.

Video: Oasis – Noel Gallagher In Conversation With John Robb

Također se navodi da bi bend trebao svirati u Heaton Parku u Manchesteru, dok se navodno radi na glavnom terminu u Glastonburyju.

Liam je dodao nagađanja o ponovnom okupljanju u nedjelju ujutro kada je objavio na X: "Nikad mi se nije sviđala ta riječ BIVŠI."

Video: Oasis - Wonderwall (Official Video)

Također je ponudio oštre odgovore obožavateljima koji su ga obasuli porukama na društvenim mrežama tražeći potvrdu.

Kada je jedan obožavatelj rekao da je Heaton Park "užasno mjesto za koncerte", Liam je odgovorio: "Vidimo se u prvim redovima."

Na drugi upit kada će biti objavljeni datumi okupljanja, odgovorio je: "Sljedeći petak."

Kako je došlo do raspada?

Članovi manchesterskog rock benda nadali su se ponovnom okupljanju otkako su se razišli 2009. godine, potaknuti tučnjavom iza pozornice na festivalu Rock en Seine u Parizu.

Liam je oštetio jednu od gitara svog starijeg brata i izazvao Noelov dramatični otkaz, prekinuvši partnerstvo koje ih je dovelo do slave i bogatstva.

Video: Oasis - Don't Look Back In Anger

Glasine o ponovnom okupljanju kružile su godinama, ali su se nedavno pojačale usred očitog otapanja svađe između ovog para.

30. obljetnica kultnog albuma

U međuvremenu, Oasisov debitantski album Definitely Maybe ovog će tjedna obilježiti svoju 30. obljetnicu posebnim izdanjem.

Obožavatelji su bili iznenađeni kada su čuli da je Noel uputio niz komplimenata Liamu u intervjuu objavljenom prošlog tjedna s glazbenim novinarom Johnom Robbom u manchesterskoj diskografskoj kući Sifters Records u čast godišnjice.

Video: Rock 'n' roll star

Osnovana 1991., britpop grupa proslavila se hitovima poput Wonderwall, Don't Look Back In Anger i Stop Crying Your Heart Out.

Postali su nedvojbeno jedan od najvećih bendova u britanskoj glazbenoj povijesti prije raspada.

Braća su nastavila s uspješnim zasebnim karijerama, s Noelom kao predvodnikom grupe Noel Gallagher's High Flying Birds, dok je Liam objavio četiri albuma kao solo izvođač, piše SkyNews.

Kopirati
Drag cursor here to close