Britanija

Dubioza na festivalu Glastonbury

Kultura / Glazba | 29. 05. 2015. u 09:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv nastupit će u nedjelju, 28. lipnja na festivalu Glastonbury u Velikoj Britaniji, najvećem festivalu na svijetu i to na dvjema svirkama na Shangri-La i The Glade pozornicama.

Ovo je prvi put u historiji da jedan sastav s ovih područja gostuje na najpoznatijem okupljanju izvođača, a pogotovo da ima priliku predstaviti se publici dva puta.

''Jako nas raduje da ove godine sviramo u mnogo različitih zemalja Europe jer smo pasionirani skupljači suvenira u obliku magneta za frižider i sada nam se pruža mogućnost da upotpunimo kolekcije'', kazali su u svom stilu članovi benda.

Naveli su kako ih veseli što će po prvi put imati priliku da nekažnjeno isprobaju vožnju pogrešnom stranom ceste na putu za koncerte u Velikoj Britaniji, ali su najavili da će na ovoj ljetnoj turneji u setu svirati osam od deset pjesama s novog albuma.

Shangri-La, Glastonburyjev mini-grad, ove godine tematski je obojen aktivizmom i mirnim prosvjedima, a Dubiozi će društvo činiti Slaves, Fat White Family, Skints, Rob Da Bank, Skream, Dusky i mnogi drugi.

Prostor dodijeljen Gladeu sačinjavaju ukupno četiri pozornice na kojima će između ostalih nastupati i Adrian Sherwood, Don Letts, Alabama 3, Dub Pistols i cijeli niz žanrovski različitih izvođača.

Ovogodišnje izdanje festivala, kojeg dnevno posjeti 150.000 ljudi, a karte se rasprodaju u minutama, održava se od 24. do 28. lipnja, a line-up čine Kanye West, Foo Fighters, The Who, Florence The Machine, The Chemical Brothers, Pharrell Williams, Motorhead, Patti Smith, Suede i drugi izvođači među kojima je sada i Dubioza kolektiv.

Dubioza kolektiv će ove godine nastupiti u 23 različite zemlje, i to u Njemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Turskoj, Španjolskoj, Švedskoj, Norveškoj, Engleskoj, Francuskoj, Austriji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Rusiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Luksemburgu, Švicarskoj i Crnoj Gori.

Kopirati
Drag cursor here to close