Nova imena

Guano apes pojačava Gitarijadu

Kultura / Glazba | 30. 04. 2015. u 07:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do sada najjačem programu koji je 'Gitarijada' ikada pripremila za svoje posjetitelje pridružen je još jedan bend svjetskog renomea! 'Guano Apes' u Zaječar, na 49. izdanje 'Gitarijade', stiže u sklopu turneje za aktualni album 'Offline'. Na Rock stage-u nastupit će 31. srpnja 2015. godine.

Album 'Offline', peti po redu studijski, objavljen je u svibnju prošle godine, a pjevačica Sandra Nasić još ranije je izjavila da najjaču snagu albuma predstavlja činjenica da nisu imali nikoga nad glavom dok su radili na njemu, te da su kao i na prethodnim izdanjima i ovom prišli otvorenog uma. Deset numera zauzelo je mjesto na 'Offline'-u, a najavni singl bila je pjesma "Close To The Sun".

Podsjećanja radi, 'Guano Apes' su formirani 1994. godine, a uspon benda je započeo dvije godine nakon osnivanja kada su sa, sada već legendarnom, pjesmom 'Open Your Eyes' pobijedili na natjecanju bendova "Local Heroes" koje je organizirala njemačka TV stanica VIVA. Uz aktualni 'Offline' (2014.), objavili su još četiri studijska albuma: 'Proud Like a God' (1997.), 'Don't Give Me Names' (2000.), 'Walking on a Thin Line' (2003.) i 'Bel Air' (2011.).

Članovi postave uvijek ističu da su nastupi njihova najveća strast i da je kontakt koji ostvaruju sa publikom na koncertima glavni razlog zašto se bave glazbom.

Therapy?, Gibonni, Kerber, Dubioza Kolektiv, Galija, Laibach, sada i Guano Apes, kao i niz drugih imena koja će tek biti otkrivena više su nego dovoljan razlog da se svi ljubitelji rock 'n' roll glazbe ovog ljeta sjate u Zaječar u periodu od 29. srpnja do 1. kolovoza. Program 49. 'Gitarijade' odvijat će se u okviru pet programskih cjelina sa nizom propratnih aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close