Hercegovački metalci

Izašao prvi spot mostarske grupe Forensic Clinic za pjesmu Atoned

Kultura / Glazba | 05. 01. 2013. u 08:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovački bend Forensic Clinic u novu godinu je ušao s novosti na repertoaru. Bend je prije dva dana formalno objavio spot za pjesmu 'Atoned', koji je sniman u listopadu 2012. godine na prostoru Mosatara, Čapljine i Sarajeva.

Goran Džidić vokal i gitara, Marko Gačnik bubnjar, bassist Milenko Paradžik, te druga girtara Zoran Pervan, sviraju progresivni death metal, te sa spotom za pjesmu 'Atoned' njavljuju i skori izlazak prvog albuma koji će izići u 2013. godini.

"Pjesma Atoned je jedna od naših 'mellow songs' i naći će se na albumu koji izlazi u ovoj godini. Ovo je trebao biti obični recording session video, ali je autor spota (koji je htio ostati anoniman) uradio to pomalo artistički" izjavio je Zoran za Bljesak.info.

Hercegovački metalci nakon prvog spota nastavljaju s radom punom parom, te za ovu zimu najavljuju snimanje još jednog spota za pjesmu The railway. A nastavljaju i s neumornom potragom za adekvatnim izdavačem.

"Na našem albumu surađivati ćemo s našim prijateljem Zdravkom Terkesom.
Album će činiti 9 novih pjesama, a materijal je snimljen tijekom ljeta i jeseni 2012. Uskoro ćemo objaviti još dvije 'hevier songs'. Kao i ostali bendovi u zemlji, suočeni smo s teškom situacijom oko pronalaska adekvatnog izdavača, stoga ćemo čekati dobru ponudu i tek tada ćemo objaviti album. Poželite nam sreću!" nadodao je Zoran.

Bend Forensic Clinic oformljen je u Mostaru u proljeće 2007. godine. U 2010. izdali su svoj prvijenac EP ''Robe Of Immortality'' koji su promovirali po svirkama diljem Balkana. 

Metallica, Carcass, Miladin Šobić, Testament, Megadeth, Death, Buckethead, Pestilence, Obituary, Cynic Opeth, Emperor, su uzori ovim mostarskim metalcima, a u njihovu kvalitetu se i sami možete uvjeriti i bolje upoznati bend prateći ih na njihovim formalnim facebook i myspace stranicama.

Kopirati
Drag cursor here to close