Kraljevski koncert

Kantarevac je plesao u ritmu Gipsy Kingsa

Kultura / Glazba | 01. 07. 2024. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simfonijski orkestar Mostar ponudio je još jedan spektakularno dobar koncert, nažalost, moglo je biti više publike.

Simfonijski orkestar Mostar u toploj ljetnoj mostarskoj noći priredio je još jedan koncert za pamćenje, nastup kakvog se ne bi postidjeli i veći gradovi i kulturnije sredine.

Simphonic tribute to Gipsy Kings bio je pravi odabir za ljetnu rasplesanu razonodu, zato ostaje čuđenje kako se na Kantarevcu nije okupilo barem tisuću ljudi više.

No, oni koji su bili, pamtit će ovaj koncert dugo. Jer ples je počeo već uz prve taktove i sjajan vokal Karle Jovanović u pjesmi Vamos A Bailar. Poziv na ples, kako glasi prijevod pjesme, nije niti trebao, jer su okupljeni, nošeni plesom ekipe iz Plesnog studija B-Dance, odmah krenuli podavati se glazbi s velike pozornice.

Nizali su se hit do hita, ukupno 20 pjesama legendarnih Gipsy Kingsa, a izvodili su ih, osim Karle, još i sjajni Antonija Batinić, Nenad Tomičić i Oliver Bevanda. Oh, kakve samo pjevače imamo!

Sjajnu grupu glazbenika predvodili su pravi profesori na svojim instrumentima - gitatisti Cvjetin Trifković - Cole i Dragan Nikolić, te udaraljkaši Davor Maraus i Dario Kos.

Na kraju su glazbenici predvođeni maestrom Ivanom Hutom, odsvirali i jedan bis kao zahvalu ne baš brojnoj, ali najraspoloženijoj mogućoj publici, koja je uživala u koncertu i plesu.

Opušteno i izuzetno dobro bilo je sinoć na Kantarevcu, a spoj simfonijske i pop glazbe opet se pokazao izuzetnim.

Kopirati
Drag cursor here to close