Festival klapske pisme

Klapa Stivanja odnijela pobjedu u ženskoj konkurenciji

Klapa Stivanja ovogodišnja je pobjednica X. Festivala klapske pisme u Posušju u kategoriji ženskih klapa, dok je klapa Ventula osvojila nagradu publike.
Kultura / Glazba | 05. 08. 2024. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klapa Stivanja ovogodišnja je pobjednica X. Festivala klapske pisme u Posušju u kategoriji ženskih klapa.

Odlučio je tako stručni žiri u sastavu: maestro Joško Ćaleta, prof. Marko Rogošić, prof. Ivica Kaleb te prof.Tomislav Sušac nakon preslušanih šest klapa. Posuški stećak, kao nagradu za osvojeno prvo mjesto, uručio im je načelnik općine Posušje, ujedno i predsjednik UO Festivala klapske pisme Posušje, Ante Begić.

Foto: PR / Dodjela nagrade

Najbolja po odluci publike na ovogodišnjem Festivalu bila je klapa Ventula. Statuu Bure u ruke im je predala direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje, Helena Lončar.

Drugu nagradu stručnog žirija dobila je klapa Zvizdan, a nagradu je uručio generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru, Marko Babić.

Bariša Čolak, savjetnik i izaslanik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto, dodjelio je nagradu za treće mjesto, koje je pripalo dobitnici nagrade publike - klapi Ventula.

Nastupale su: Arija iz Opuzena, Ventula iz Splita, Stivanja iz Trogira, Puntape iz Novog Vinodolskog, domaća klapa Zvizdan iz Posušja, te klapa Kurjože iz Podstrane.

Foto: PR / Klapa Zvizdan

Ovime je službeno zatvoren Festival klapske pisme Posušje 2024. Po odličnim izvedbama klapa, odzivu publike i atmosferi koja je vladala dvije natjecateljske večeri, možemo reći da je X. Festival ispunio sva očekivanja organizatora i gledatelja.

Publiku je u revijalnom dijelu druge večeri zabavljao glazbenik Marko Tolja, a i ovaj Festival protekao je pod budnom voditeljskom palicom Silvije Karamatić i Joška Lokasa.

Na kraju navedimo kako se sljedeće godine organizira 11. izdanje Festivala, za koje se organizatori već pripremaju. Stoga pozivaju sve ljubitelje klapske pisme, da već sada predbilježe u kalendaru prvi vikend u mjesecu kolovozu sljedeće godine, i rezerviraju ga vrhunski glazbeni spektakl u Posušju.

Kopirati
Drag cursor here to close