Težak put do zvijezda

Lepa Brena: Nisam imala para, bila sam više gladna nego sita

Kultura / Glazba | 27. 02. 2013. u 13:35 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se nama možda na prvu čini, Lepa Brena u životu ništa nije dobivala na gotovo, svoju priču ispričala je u intervjuu za RTRS.

Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, karijeru na estradi počela je prije tridesetak godina, a slavu je stekla vrlo brzo. Pomalo intrigatnim, drugačijim i atraktivnim stajlingom i 'slatkim glasom' postala je prva zvijezda bivše Jugoslavije. No nikada nije zaboravila tko je i odakle je.

"Mi nismo bili djeca bogatih roditelja, za bilo kakav rezultat morali smo se truditi, ali tu čovjek naučiti biti jak, na vlastitim porazima se isklešeš i shvatiš da je život sačinjen od uspjeha i poraza iz čega učiš."

Karijeru je počela na lokalnim igrankama sa šesnaest godina, i nikada se nije stidjela svog odrastanja, osnovnu i srednju školu završila je u Brčkom.

Mnogi su je tada zezali u školi je bila 'crna ovca' jer u tadašnje vrijeme biti pevaljka i ofarbati se u plavo bilo je nešto 'strašno. Govorili su joj da ne zna dobro pjevati, direktor jednog hotela rekao joj je čak i da izgleda kao trafostanica! Ali kako kaže sve te ružne stvari na nju su djelovale poticajno, te joj davale više snage da nastavi dalje.

Kada je otišla u Beograd na fakultet, to je bio preokret za njen život, jer se tu srela s pravim nedaćama.

Dolazak u Beograd za mene je bio životni preokret. Nisam imala novca, bila sam više gladna nego sita. Grizla me savjest jer se na mene trošilo pola očeve plaće dok je druga polovica ostala obitelji, osjećaš se da si gladan i ti jer su gladni i oni, ali, to je bio proces mog sazrijevanja" kaže Brena.

Kopirati
Drag cursor here to close