Mostarski pijanist

Mirza Gološ osvojio treće mjesto u jakoj međunarodnoj konkurenciji

Kultura / Glazba | 24. 02. 2013. u 10:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarac, mladi pijanist, Mirza Gološ, ime Mostara ponosno predstavlja na međunarodnim natjecanjima, te je tako na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Davorin Jenko osvojio treće mjesto.

10th International Competition Davorin Jenko se održalo protekli tjedan u Muzičkoj školi Davorin Jenko u Beogradu. Na natjecanju je sudjelovalo 164 natjecatelja iz 11 zemalja.

U kategoriji C klavir solo, u kojoj se i Mirza natjecao, među jakom konkurencijom od 32 natjecatelja, osvojio je ponosno treće mjesto.

Naime, natjecanje je bilo organizirano po kategorijama od predkategorije i kategorije A (najmlađi) do kategorije E (najstariji) klavir solo i klavir duo. Nagrade su dodijeljene prema broju osvojenih bodova, a natjecatelje su ocjenjivale 'oštre uši' eminentnih imena iz ove oblasti. U kategoriji C u kojoj se Mirza predstavio žiri je bio u sastavu: Svetlana Kukolj (Srbija), Maja Kastratovik (Slovenija), Ivana Klimek (Španjolska), Iulia Oros (Rumunjska), Lidija Vujović Pišpek (Hrvatska) i Maja Vuković (Srbija).

"Zahvaljujem se menadžmentu Muzičke škole I i II stupnja Mostar, posebno se zahvaljujem svojoj profesorici Melihi Kulukčiji na svemu, pogotovo na podršci koju mi je pružila na samom natjecanju" kazao je Mirza Gološ za Bljesak.info.

O ovom mladom umjetniku već smo ranije pisali i predstavljali njegov rad, a da je uistinu jedno svijetlo ime mostarske kulture dokaz je i osvojena nagrada na ovom natjecanju.

Kopirati
Drag cursor here to close