30. i 31. kolovoza

Mostar: Uskoro 10. gitarijada ''Na putu za jug''

Za razliku od ranijih izdanja, gitarijada ''Na putu za jug'' ove godine je regionalna, obzirom da su se na natječaj mogli prijaviti bendovi s prostora bivše SFR Jugoslavije.
Kultura / Glazba | 20. 08. 2024. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije točno devet godina, Muzički centar Pavarotti pokrenuo je gitarijadu, glazbeni festival posvećen mladim i neafirmiranim bendovima s prostora čitave Bosne i Hercegovine.

Ove godine 10. jubilarna gitarijada ''Na putu za jug'' bit će održana 30. i 31. kolovoza u Muzičkom centru Pavarotti.

Za razliku od ranijih izdanja, gitarijada ''Na putu za jug'' ove godine je regionalna, obzirom da su se na natječaj mogli prijaviti bendovi s prostora bivše SFR Jugoslavije. 

Kako su priopćili organizatori tijekom dvije večeri planiran je sljedeći program:

Petak, 30.8.2024. – 20:00 sati, Muzički centar Pavarotti

Bez rikverca (Banja Luka)
B strana (Laktaši)

Specijalni gost:

Blues Caravan

Subota, 31.8.2024. – 20:30 sati, Muzički centar Pavarotti

Colostrum (Zagreb)
Invicta (Mostar)
Klapan (Banja Luka)

Koncert:

Goran Bare & Majke

Karte za drugu noć gitarijade (subota, 31. 8.) bit će moguće kupiti u pretprodaji na recepciji Pavarotti centra (Maršala Tita 179.) i u caffe baru ''Coco Loco'' po cijeni od 20 KM, i to od petka 23. 8. 2024. Ulaz na prvu noć gitarijade je besplatan.

Najbolji bend će biti nagrađen trodnevnim snimanjem u A studiju Muzičkog centra Pavarotti, dok će najboljem gitaristi, vokalu, bass gitaristi i bubnjaru biti uručeni poklon vaučeri Music shopa ''Brothers''.

''Tijekom proteklih devet izdanja gitarijade, koju smo simbolično nazvali ''Na putu za jug'', Muzičkim centrom Pavarotti je prodefilirano na desetine mladih glazbenika u potrazi za slavom. Mnoge od njih smo nagradili, što kao bendove, što pojedinačno, kao glazbenike na koje u budućnosti valja obratiti pažnju. Također, ugostili smo neke od najznačajnijih rock bendova s prostora bivše države, poput Atomskog skloništa, Konvoja, Škritca, benda Skroz, zatim Emir & Frozen Camels, Justin's Johnson, Texas Flood i mnogih drugih'', priopćili su organizatori.

 

 

.

 

Kopirati
Drag cursor here to close