19. rujna

Najava glazbenog spektakla u Varešu: Koncert Amire Medunjanin

U četvrtak, 19. rujna, održat će se svečani koncert pod nazivom “Dreams come true”, gdje će nastupiti popularna bosanskohercegovačka vokalna solistica Amira Medunjanin.
Kultura / Glazba | 19. 09. 2024. u 08:10 Bljesak.info
Svečani koncert “Dreams to Come True” 2024 - najava

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vareš i njegova okolica ovog rujna postaju centar glazbenog i kulturnog života, ne samo Bosne i Hercegovine, nego i regije!

U četvrtak, 19. rujna, održat će se svečani koncert pod nazivom “Dreams come true”, gdje će nastupiti popularna bosanskohercegovačka vokalna solistica Amira Medunjanin.

Uz jedinstvenu divu sevdaha, koja prvi put gostuje u Varešu, nastupit će sjajni umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Hrvatske, Poljske i Taiwana: Boško Jović na gitari, Ivana Nikolić na oboi, te bečki ansambl WISE: Wien International Soloists Ensemble | Cipra gudački kvartet (A. Nikolić, Chia Chen Lin, Weronika Izert, Weronika Strugala), a sve pod vodstvom violinistice i dirigentice Andree Nikolić.

Na koncertu, koji će biti održan u prostorijama javne ustanove Centar za kulturu i edukaciju Vareš, bit će izvedene sevdalinke i starogradske pjesme u potpuno novom ruhu, te orkestracijama Boška Jovića i Tonija Toplana, kao i djelo jedne od najznačajnijih skladateljica moderne klasične glazbe s naših prostora - Belme Bešlić-Gál.

Organizatori koncerta su VaClaF: Vareš Classic Festival i Umjetnička Rezidencija Zvjezdane Staze. Festivalu je ovo dvanaesta godina održavanja, a koncertom se obilježavaju i petnaesta obljetnica prvog Miholjskog koncerta klasične glazbe u Varešu, kao i prva godina rada umjetničke rezidencije u obližnjim Mijakovićima.

Neobično za ovu rezidenciju jeste to da se nalazi u selu koje je jedno od najljepših u našoj zemlji, a u neposrednoj je blizini ostataka srednjovjekovne bosanske prijestolnice Bobovca.

Organizacija ovih događaja na ovakvim lokacijama rezultat je osobnih motiva autorica, koje porijeklo veže za našu zemlju i ove krajeve.

''Dreams to Come True'' – zajednički je naziv niza događaja u organizaciji VaClaF: Vareš Classic Festivala i Umjetničke rezidencije Zvjezdane staze 2024, a koji se događaju od 3.7. do 30.9.2024.

Kroz koncerte, predavanja, audio šetnje i majstorske radionice predstavit će se brojni domaći i međunarodni umjetnici, uz popratna događanja obogaćena gastronomskom ponudom i upoznavanjem prirodnih ljepota i kulturno povijesnih bogatstava ovog posebnog kraja.

Podršku održavanju rezidencije i koncerta dali su, između ostalih, Austrijski kulturni forum Sarajevo, Culture Moves Europe, Goethe Institut, lokalna zajednica, nevladine organizacije i brojni pojedinci, dok je generalni medijski pokrovitelj Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT).

Kopirati
Drag cursor here to close