Koncert

Nastup bendova 'Consecration' i 'Brainswitch' u Mostaru

Kultura / Glazba | 05. 03. 2013. u 08:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Omladinskom kulturnom centru 'Abrašević' održat će se koncert bendova 'Consecration' i 'Brainswitch' 16.03.2013. s početkom od 21 sat.

U subotu, 16.03.2013. u OKC 'Abrašević', održat će se koncert bendova 'Consecration' (SRB) i 'Brainswitch' (BiH).

'Consecration' su tijekom svog dosadašnjeg djelovanja nastupali u brojnim klubovima u regiji, kao i na nekoliko velikih festivala u Srbiji, od kojih su najpoznatiji FENODOM festival na kojem su svirali kao glavni bend, zatim tri puta na EXIT festivalu, kao i na festivalima ARF i Naša Stvar Open Air. Vrijedi istaknuti i to da su otvarali veće koncerte za bendove kao što su 'Block Out' i 'Cathedral', i dijelili binu sa bendovima kao sto su njemački 'The Ocean' i 'Monno'.

Drugi studijski album '.avi' (Geenger Records, 2010) je, kako na ex-yu prostoru, tako i u svijetu pobrao sjajne kritike i proglašen je za jedan od najboljih i najvažnijih albuma u regiji u posljednjih nekoliko godina. Najposjećeniji srbijanski glazbeni site Popboks ga je proglasio najboljim domaćim izdanjem u 2010. godini.

'Consecration' su prvi bend u Srbiji koji su svoj debi album 'aux' objavili za besplatan download, 13. svibnja 2008., zajedno uz živi album '2nd April 2008' (sa pet novih pjesama), što je ubrzo potom iniciralo mnogobrojne pozitivne recenzije, kako stranih tako i domaćih kritičara.

Glazba koju bend stvara podložna je stalnim promjenama. Dok su na 'aux' najviše utjecale grupe poput 'Opetha', 'Katatonije', 'Anatheme', 'Slowdivea' i 'Neurosisa', bend je svoju zvučnu sliku proširio na live albumu gdje se kao utjecaji najviše čuju bendovi kao što su 'Isis', 'Fennesz', 'Monolake', 'Kyuss', 'King Crimson', 'Tool', 'Godspeed You! Black Emperor' i 'Sigur Rós', koji je dalje nastavio da se razvija u pravcima koje su obilježili 'Pink Floyd', 'Radiohead', 'Portishead', 'Queens Of The Stone Age' i 'The Cure'.

Najveća snaga Consecrationa leži u njihovim nastupima i količini energije koju na njima prenose. Snimajući svoj drugi album '.avi', bend je proširio taj pristup koristeći 'je’n, dva, tri, snimaj!' metod kako bi završni snimak dobio koncertni prizvuk što je više moguće. Snimljen u roku od šest i miksan u narednih desetak dana u studiju 'Underground' tijekom siječnja i veljače 2009. godine, '.avi' sadrži studijske verzije pjesama s live albuma '2nd April 2008', koji je objavio zagrebački Geenger Records 29. ožujka 2010.

Glazbu benda 'Consecration' kritičari nerjetko opisuju kao "Pink Floyd sa metaliziranim gitarama, svojstvenim novom mileniju" sa "nevjerojatnom količinom energije koju bend prenosi na živim nastupima". Novi studijski album "Cimet" se očekuje uskoro, a nekoliko pjesama sa ovog albuma se u live verziji već mogu pogledati na YouTube siteu.

'Brainswtich' je mostarski post metal - rock bend, koji je već skrenuo pažnju na sebe. Sa svojim prepoznatljivim zvukom i energičnim rifovima obojenim psihodeličnom melankolijom, nakon duže pauze zbog pripreme svog prvog albuma, ponovno se vraćaju na stage. Cijena ulaznice za ovaj koncert je 5 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close