BHRT

Odluka o nesudjelovanju BiH na Eurosongu finalna i izvršna

Kultura / Glazba | 17. 12. 2012. u 16:10 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslovodni odbor Radiotelevizije BiH (BHRT) priopćio je danas da je već nedavno donio odluku da BHRT ne sudjeluje u natjecanju za pjesmu Eurovizije 2013. koje će se održati u Malmeu (Švedska) te da je o tome izvijestio i EBU, čija je punopravna članica.

Iz tog članstva proizlazi pravo BHRT-a koje nije prenosivo na treće osobe, što znači da nitko drugi osim BHRT-a ne može donijeti odluku o aktivnom sudjelovanju Radiotelevizije BiH u Eurosong natjecanju, načinu organizacije i realizacije izbora pjesme predstavnice BiH, odnosno BHRT-a.

U priopćenju za javnost BHRT-a ističe se da je Poslovodni odbor BHRT-a donio odluku koja je finalna i izvršna, dodavši da je teška, ali i jedina realna.

"Inicijative, za koje doznajemo u javnosti o različitim ponudama pripreme i organizacije ili čak nuđenja gotovih rješenja od drugih, nažalost, nisu pravovremeno niti službeno stigle na adresu BHRT-a. Na kraju, ističemo da je zahvaljujući upravo BHRT-u očuvana tradicija prisustva BiH na, u ovom slučaju, glazbenoj sceni Europe i da ta tradicija neće biti prekinuta činjenicom da BHRT nema pjesmu predstavnicu na Eurosongu 2013", ističe se u priopćenju.

Svi gledatelji i slušatelji programa BHRT-a, BHT1 i BH radija 1 neće bit uskraćeni za jedan od njihovih omiljenih programa, jer će BHRT osigurati direktne prijenose obje polufinalne i finalnu večer Eurosonga, navodi se u priopćenju BHRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close