Sarajevo

Počinje snimanje filma o Pišonji i Žugi

Kultura / Glazba | 18. 06. 2015. u 11:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prve scene dugometražnog igranog filma "Balada o Pišonji i Žugi" bit će snimljene početkom slijedećeg tjedna u Sarajevu.

Redatelj filma je Jasmin Duraković, dok je Sejo Sekson koredatelj, kao i, zajedno s beogradskim piscem i dramaturgom Vladimirom Đorđevićem, scenarista filma.

Ovo ostvarenje nastaje po kultnoj pjesmi, ali i drugim pjesama "Zabranjenog pušenja" iz osamdesetih, pa je zbog toga projekt i svojevrsna posveta gradu Sarajevu iz tog vremena.

Glavne uloge igraju Ivan Đurđević (Pišonja), Dino Sarija (Žuga), Jelena Gavrilović (Amila), Emir Hadžhafizbegović (Murga Drot), Lepi (Haris Burina) i mnogi drugi istaknuti glumci iz BiH i čitave regije.

Direktor fotografije u filmu je Šahin Šišić, scenograf Osman Arslanagić, kostimograf Adisa Vatreš, make-up Vesna Trogrančić, dok je Bojan Hadžihalilović uradio prve vizuale za film.

U filmu će biti korištene glazbene teme iz pjesama po kojima je pravljen scenarij, ali i pjesme grupe "Letu štuke", dok će Dado Džihan raditi neke od novih glazbenih tema filma.

Produkciju vodi "Depo" Sarajevo zajedno s producentskom kućom "Fokus" Hrvatska, a producenti filma su Jasmin Duraković, Sejo Sekson i Davor Pušić.

Izvršni direktori filma su Angelina Albijanić-Duraković i Amira Kudumović.

U tijeku se pregovori s više koproducentskih kuća iz regije - Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Kosovo koje su pokazale veliki interes za realizaciju ovog ostvarenja, čija se premijera očekuje tijekom 2016. godine.

Scene koje će biti snimane slijedećeg tjedna poslužit će za intro trailer koji će biti promoviran tijekom ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala i označit će početak velike online fundrising kampanje, u kojoj će mnogobrojni fanovi ove pjesme, ali i ljudi koji su vezani za Sarajevo iz njegovih zlatnih godina, moći svojim vlastitim donatorskim sudjelovanjem pomoći realizaciji filma, priopćeno je iz Producentske kuće "Depo".

Kopirati
Drag cursor here to close