Dom mladih

Publika oduševljena nastupom Bajage i instruktora u Sarajevu

Kultura / Glazba | 15. 12. 2012. u 08:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najpoznatijih beogradskih i ex-Yu grupa "Bajaga & Instruktori" sinoć je oduševila sarajevsku publiku odličnim nastupom u prepunom Domu mladih. Bend je potvrdio da je svojim višegodišnjim stvaralaštvom zaradio kultni status među rock and roll publikom u zemljama bivše Jugoslavije.

Promovirali su pjesme s njihovog ovogodišnjeg albuma "Daljina, dim i prašina", a svirani su i stari hitovi, koji su ih i proslavili.

Bajaga je ranije najavio da je koncert u Sarajevu prvi veliki koncert u regiji na kojem će biti predstavljen novi album i da će poslije Sarajeva svirati u Ljubljani, Makedoniji, Mariboru, dok će za Novu godinu svirati na Zlatiboru na otvorenom.

"Bajaga & Instruktori" posljednji put svirali su u Sarajevu u okviru Sarajevo Music Stagea 07. srpnja ove godine u Domu mladih kada su, također, oduševili publiku. Bajaga je pred koncert kazao da je zadovoljan što će svirati u sarajevskom Domu mladih jer je bend "Bajaga & Instruktori" prvi veći koncert upravo imao u Domu mladih 1984. godine.

Uz novi album "Daljina, dim i prašina" izdata je i zbirka pjesama "Vodič kroz snove" koja se sastoji od tri dijela. Prvi sadrži pjesme koje je Bajaga pisao za bend "Bajaga i Instruktori", drugi dio objedinjuje pjesme koje je pisao za druge izvođače kao što su "Riblja čorba" i Zdravko Čolić, a treći dio sadrži pjesme sa zadnjeg albuma.

Kopirati
Drag cursor here to close