''Jedna suza za Boru''

Rambo o Bori Čorbi: Uhićenje menadžera u Mostaru

Bora Đorđević - poznatiji kao Bora Čorba, umro je u 72. godini nakon što je završio u bolnici zbog jake upale pluća, a zatim mu se stanje pogoršalo i stavljen je na respirator.
Kultura / Glazba | 04. 09. 2024. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glazbenik Rambo Amadeus oglasio se na svom Facebook profilu povodom smrti Bore Đorđevića i na taj način oprostio se od njega.
 
Naime, brojni glazbenici opraštaju se od frontmena Riblje čorbe, a među njima je i crnogorski pjevač Antonio Pušić, poznat kao Rambo Amadeus. On je objavio emotivnu posvetu pokojnom glazbeniku.

"Jedna suza za Boru. Dragi Boro, za tebe i tvoj Rock’n’roll za kućni savjet sam znao davno prije našeg susreta u uredu PGP-a, davne 1988., dok su urednici vijećali što da rade, zatečeni mojim materijalom za prvu ploču'', stoji na početku objave.
 
Amadeus navodi kako je Bora tada bio  u naponu snage, na vrhuncu karijere, velika, prava zvijezda, a ponašao  ''se kao dječak, neposredno i blagonaklono, baš kao da smo stari drugari.''
 
''Kad si čuo materijal, pokazao si neskriveno oduševljenje pred zaprepaštenim urednicima, sjećam se kako si rekao 'Dajte ovom momku reklamu, gurajte ga na TV, ovaj će da bude zvijezda, luđi je od mene!'. Zvao sam te bojažljivo godinu dana kasnije, davne 1989., da mi gostuješ na ploči, ne bih li malo avanzovao na račun tvoje velike popularnosti. Objeručke si prihvatio, bez ikakvih potpitanja, nisi čak tražio ni jedno slovo od teksta da se mijenja, obzirno poštujući moj 'pjesnički' rukopis'', stoji između ostalog u posveti.
 
Amadeus kaže i da je 90-ih, početkom rata u BiH, njihovog  zajedničkog poznanika i menadžera uhitila u Mostaru JNA.
''Zbog gorostasnog izgleda i osornog ponašanja, kombiniranog sa bošnjačkim imenom i prezimenom, tako ogroman i osoran, uz 'sumnjivo' ime i prezime, u to histerično vrijeme naš drugar nije imao mnogo šansi da dokaže svoju nevinost.
 
Da ne davim s detaljima, našeg druga su na osobno Tvoju intervenciju pustili istog dana popodne, zauzeo si se u to gadno i opasno vrijeme za 'nekog tamo, s one strane''', napisao je Rambo.
 
Podsjećamo, Bora Đorđević - poznatiji kao Bora Čorba, umro je u 72. godini nakon što je završio u bolnici zbog jake upale pluća, a zatim mu se stanje pogoršalo i stavljen je na respirator. Bit će sahranjen na Centralnom groblju u rodnom Čačku.
 
Kopirati
Drag cursor here to close