Praktična žena

S.A.R.S. u novom spotu protiv nasilja u obitelji

Kultura / Glazba | 18. 09. 2015. u 13:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bend S.A.R.S. u novom spotu za pjesmu 'Praktična žena' je odlučio da ode korak dalje i pošalje snažnu poruku protiv obiteljskog nasilja i 'nježnijem' spolu predstavi kratak tečaj samoobrane. Video je nastao kao dio projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld i prvi je u nizu koji će pokušati da promijeni svijet na bolje!

Premijera spota je zakazana za ponedjeljak u 20 sati na MTV kanalu!

"Nismo željeli da napravimo još jedan sumoran video gdje su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drugačiji pristup u namjeri da ohrabrimo žene i naučimo ih kako da se žaštite i obrane ukoliko postanu žrtve obiteljskog nasilja. Tako će uz novu pjesmu S.A.R.S.-a 'Praktična žena' biti prikazan i kratak tečaj samoobrane i nadamo se da će ovaj video na neki način nekome promijeniti svijet", objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld.

Inače, ova inicijativa predstavlja prvu na svijetu javnu 'open source' bazu koja će sadržati video materijale o društveno angažiranim pitanjima koja će biti dostupna apsolutno svima za upotrebu i to potpuno besplatno!

"Sve što trebate uraditi je da odete na naš site CrazyEnoughToChangeThe.World, pronađete društveni cilj koji želite podržati, pronađete video u našoj bazi koji najviše odgovara vašoj kampanji i iskoristite ga u cijelosti ili ga prilagodite vašim potrebama. To znači da možete dodati vašu glazbu, titlove i preradite ga u skladu sa vašim projektom", objašnjavaju Dušan i Marko.

"Video protiv obiteljskog nasilja je prvi glazbeni spot koji će se naći u našoj bazi i bend S.A.R.S. ga je iskoristio kao spot za njihovu pjesmu 'Praktična žena'. U planu su još dva videa – protiv pedofilije i povećanja svijesti o raku dojki, a uskoro ćemo bazu obogatiti i kraćim formama koje će se baviti drugim bitnim društvenim temama. Pozivamo sve glazbenike, društveno odgovorne kompanije i pojedince iz svih krajeva svijeta da odaberu neki video iz naše baze i budu dovoljno hrabri i ludi da se upuste u mijenjanje svijeta...", navodi se iz MTV-a.

Kopirati
Drag cursor here to close