'Samootkriveni bend'

"Sat kasnije" mlade nade mostarske glazbene scene

Kultura / Glazba | 17. 01. 2013. u 09:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastali prije nešto više od mjesec dana, bend "Sat kasnije" već je jedan od traženijih bendova u gradu.

Mladi kao bend, ali i godinama 5 članova Josip Palameta (vokal benda), Ivo Ćorić (gitara), Ante Šunjić (klarinet), Marko Palameta (klavijature), Dragan Tomić (tarabuke, bubanj), sastali su se na kavi, poslije proba u glazbenoj školi, te se tako sasvim slučajno izrodila ideja da naprave "Sat kasnije".

Točno u podne, 9. prosinca, u mostarskom klubu 'Stolica', gosti ovog lokala ugodno su se iznenadili, kada je 'samootkriveni bend' počeo svirati, te je ugodno popunio atmosferu nedjeljnog popodneva, što im je ujedno bila i prva svirka.

"Bilo je vrlo zanimljivo vidjeti iznenađenje gostiju, kada smo počeli svirati, no nakon nešto više od pola sata svirke, shvatili smo kako se nemamo ime i ne znamo kako ćemo se predstaviti publici", kazao je Marko; "Pošto je oko nas bilo mnogo magazina i stripova, uzeo sam jedan od njih, pa smo se dogovorili da ćemo nasumično otvoriti neki strip, te ono što nam prvo zapadne za oko, to će biti naziv benda. Najupečatljivije što se svima svidjelo bilo je "Sat kasnije" te smo se tako prvi put predstavili publici" nadodao je Josip.

Olakotna okolnost članovima benda je to što većina njih, već skoro devet godina pohađa glazbenu školu, odakle se i znaju, pa su se vrlo lako i brzo glazbeno uklopili. Neki članovi su samouki, no to ne umanjuje njihov talent, sluh i ljubav prema glazbenoj umjetnosti, a svi zajedno stvaraju vrhunsku glazbenu atmosferu. Za sada na repertoaru imaju oko pedeset pjesama, no po svemu sudeći, broj pjesama na repertoaru se rapidno povećava, s obzirom na njihovu kvalitetu i traženost.

"Sviramo stari rock, jazz i blues, nemamo nekih posebnih uzora, sviramo jednostavno ono što se svima nama sviđa. Svi imamo puno obveza, ali ipak se trudimo održati probe tri puta tjedno, kako bi se što bolje uskladili, jer ipak postojimo kao bend tek nešto više od mjesec dana" rekli su za Bljesak.info članovi benda.

Smjer u kojem će bend ići, još nisu odredili, s vremenom će sve samo doći, mišljenja su članovi ovog benda. Za sada će se truditi predstaviti mostarskoj publici, te na svoj zanimljiv i unikatan način, prikazati glazbu onako kako je oni doživljavaju.

Bend možete pratiti na njihovoj formalnoj facebook stranici, a u priloženom videozapisu možete čuti kako zvuči glazba 'Sata kasnije'.

Sami se možete uvjeriti u kvlaitetu ovog mladog, novoosnovanog benda u subotu 19. siječnja u mostarskom klubu Coco loco, te u Štefaijinom šetalištu 25. ili 26. siječnja (točan datum naknadno će biti objavljen), gdje će se "Sat kasnije" s dobrom glazbom predstaviti Mostarcima.
Kopirati
Drag cursor here to close