Zaječar

Što očekuje demo bendove u sklopu Rock Akademije?

Kultura / Glazba | 22. 07. 2015. u 14:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prateći program 49. 'Gitarijade' i ove godine je Rock Akademija, koja je organizirana za sve demo bendove koji su se plasirali u polufinale ovogodišnje 'Gitarijade'.

Svi bendovi koji su se prijavili za učešće u Rock Akademiji 49. 'Gitarijade' imat će priliku da prisustvuju predavanjima teorije i prakse eminentnih predavača:
- Nikola Vranjković, kompozitor, glazbenik, git?rist?, tekstopis?c i producent;
- Saša Ristić, bubnjar, direktor Drum Dum Festivala iz Leskovca;
- Amer Sujoldžić, glazbenik, zadužen za žičane instrumente;
- Dragiša Radulović, PR menadžer.

Rock akademija, koja će ove godine biti održana od 26. do 29. srpnja u Muzičkoj školi 'Stevan Mokranjac' u Zaječaru, podrazumijeva radionice za demo bendove sa slijedećim elementima: podešavanje i održavanje gitare, podešavanje i održavanje bubnjeva, metodologija vežbanja gitare i bubnjeva, metodologija vježbanja glasa, menadžment benda (vježbanje, promocija, performans, financije, zaštita autorskih prava, turneje), produkcija zvuka (na probama, u malim prostorima, na festivalima), audio snimanje (priprema, snimanje, postprodukcija).

Metode koje se koriste tijekom radionica su: predavanje, prezentacija, konkretni primjeri iz prakse, praktične vježbe; samostalan rad polaznika uz asistenciju.

Cilj Rock akademije je jačanje kapaciteta mladih ljudi i olakšanje pristupa globalnim tržištima kreativnih proizvoda - usluga na lokalnom i regionalnom nivou, kroz podizanje nivoa svijesti o značaju i mogućnostima za lokalni ekonomski razvoj kroz kreativnu - glazbenu industriju, povećanje znanja i vještina članova bendova i pratećeg osoblja i ostvarivanje uspješne preko-granične suradnje. U okviru ovog programa organiziraju se radionice za demo bendove, prateće osoblje i Event Management.

Ustanova 'Gitarijada' je za sve polaznike osigurala smještaj i hranu, a ovo će biti i prilika za bendove da tijekom trajanja Akademije upoznaju grad rock 'n' rolla i što bolje se pripreme za nastup u polufinalu, navode organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close