Pridružite se!

Umjetnost iz srca – Jazz, festival i humanitarna misija u Mostaru

Svake noći doživite jazz kao nikada do sada – u programu imamo domaće, regionalne i međunarodne zvijezde koje će vas očarati svojom izvedbom.
Kultura / Glazba | 07. 08. 2024. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar Jazz Festival 2024 pozvao je sve da postanu dijelom festivala koji se održava od 23. do 26. kolovoza 2024. godine.

''Ovaj izvanredni kulturni i edukativni događaj ne samo da slavi jazz, već i njeguje lokalnu zajednicu, pružajući podršku mladima, ali i onima koji se osjećaju tako'', poručili su organizatori.

Jazz u srcu Mostara

Mostar Jazz Fest 2024 postaje godišnja manifestacija koja spaja ljubitelje jazza svih uzrasta, profesionalne glazbenike i talentirane mlade umjetnike.

''Naš cilj je razviti Mostar i Hercegovinu kao važne kulturne centre kroz tri ključna segmenta: koncerte i književne susrete, edukaciju te humanitarnu misiju'', poručili su organizatori.

Koncerti i književni susreti

Festival otvara veliki koncert BDB trija i Bigesty Septeta 24.8.2024 u 20.00h, a gosti će uživati i u nastupu međunarodno priznatim nastupima pjevačice Dene DeRose i Pianotron projekta Zvjezdana Ružića 25.8.2024 u 20.00h.

Svemu tome prethodi predstavljanje knjige Zlatka Galla pod nazivom ''Šezdesete'' u klubu knjige Ivo Andrić 23.8.2024. u 20.30h

  / Mostar Jazz Festival 2024

Edukacija kroz inspiraciju

Želite da budete glazbenik? Festivalski edukativni segment možete posjetiti 26.8.2024. u 19.00h a on pruža priliku mladim glazbenicima da sudjeluju u masterclass radionicama s vrhunskim izvođačima.

''Učeći od najboljih, dobit ćete uvid u put od ljubavi prema jazzu i glazbi općenito, do profesionalnog uspjeha'', poručili su organizatori.

Masterkids radionica, planirana na isti dan u 12.00h, je mjesto gdje će mlađi uzrasti iskusiti prve susrete s ritmom.

Program se odvija u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, a broj mjesta je ograničen. Prijave na mostarjazzfest@gmail.com ili na facebook stranicama festivala.

Humanitarna misija

Festival se oslanja i na humanitarnu stranu! Ove godine posebno se fokusira na djecu u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

''Prikupit ćemo sredstva za glazbene instrumente kako bismo olakšali njihov boravak kroz glazbene radionice'', najavili su iz MOJ Festa.

  / Mostar Jazz Festival 2024

Zašto posjetiti festival?

Specifičan festival kulture

Dođite i uživajte u vrhunskoj glazbi u vašem gradu, dok istovremeno podržavate kulturni razvoj Mostara.

Doživite ili razvijte različite talente

''Svake noći doživite jazz kao nikada do sada – u programu imamo domaće, regionalne i međunarodne zvijezde koje će vas očarati svojom izvedbom'', poručili su.

Pomozite drugima

Vaša podrška ne samo da doprinosi festivalu, već omogućava drugima da dožive radost muziciranja.

Kako možete sudjelovati?

Jednostavno dolaskom na festival. Budite dijelom ovog prekrasnog kulturnog iskustva koje će ostaviti trag i napraviti razliku.

Dodatna mogućnost sudjelovanja kroz volontiranje.

Jazz, zajednica, humanost

Mostar Jazz Festival 2024 nije samo festival; to je pokret. Ova manifestacija predstavlja priliku za stvaranje pozitivnih promjena u našoj zajednici kroz kulturu, edukaciju i humanitarne inicijative.

Pridružite nam se od 23. do 26. kolovoza - Mostar Jazz Festival 2024 – Umjetnost iz srca!

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close