Mirza Gološ

Uspješan nastup mladog mostarskog pijaniste pred domaćom publikom

Kultura / Glazba | 13. 02. 2013. u 07:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi glazbenik Mirza Gološ je učenik drugog razreda Gimnazije Mostar i Muzičke škole I i II stupnja u Mostaru, a ljubav prema glazbi utkana je u njega od malena. U Muzičkoj školi pohađa tri odsjeka klarinet, klavir i teoretski odsjek, ali njegova prava i najveća ljubav je klavir.

Do sada je sudjelovao na dva internacionalna natjecanja; u Lazarevcu u Srbiji 2010. godine gdje je osvojio prvu nagradu - klavir solo, te u Bijeljini 2011. gdje je osvojio drugu nagradu također klavir solo, a trenutno se sprema za natjecanje u Beogradu.

Pred punom dvoranom u Muzičkom centru 'Pavarotti' Gološ je sinoć održao solistički koncert na kojem su se našla djela J.S.Bacha, L. van Beethovena i F. Chopina. Za svoj nastup Gološ je nagrađen višestrukim pljeskom, dok je publika uživala tijekom njegovog nastupa.

"Za moj uspjeh najviše zasluga ima moja profesorica Meliha Kulukčija koja je prepoznala moj talent, vjerovala u mene i nesebično mi iz svog bogatog iskustva daje sve što je potrebno jednom mladom pijanisti", kazao je Gološ.

Kopirati
Drag cursor here to close