Pripreme

Zaječar: Najjača Gitarijada do sada

Kultura / Glazba | 06. 04. 2015. u 18:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Gitarijada', koja će se ove godine održati od 29. srpnja do 1. kolovoza u Zaječaru, nastavlja sa svojim aktivnostima. Zlatan Stipišić Gibonni, bivši vokal kultnih bendova 'Osmi Putnik' i 'Divlje Jagode' nastupit će na ovogodišnjoj 49. 'Gitarijadi' u Zaječaru, koja će biti održana od 29. srpnja do 1. kolovoza.

Gibonni je poznati hrvatski kantautor iz Splita, čije pjesme predstavljaju svojevrsni spoj rocka, suvremenog popa i dalmatinskog zvuka. Osim Gibonija, na 49. 'Gitarijadi' i 19. Moto skupu nastupit će i Therapy?, Dubioza Kolektiv, Kerber, Galija, ali i još nekoliko stranih i domaćih bendova. Prema riječima ljudi iz organizacijskog odbora 49. 'Gitarijade', koja je danas imala i prvi sastanak organizacijskog, programski će 'Gitarijada' biti najjača do sada.

Da bi osigurali dovoljan proračun za ozbiljnije headlajnere, čija će imena biti uskoro poznata i obradovati brojne ljubitelje rock 'n' rolla, organizacijski odbor je donio odluku da 'Gitarijada' ponovno uvede prodaju karata za ovogodišnji spektakl. Ulaznice će se prodavati po simboličnoj cijeni, u odnosu na cijene ulaznica ostalih festivala.

Komplet karata za tri festivalske večeri koštat će samo 1500 dinara, dok će pojedinačna karta biti 1000 dinara. Karta će biti i vaučer, ali će se tek na nekom od narednih sastanaka točno znati da li će uz kartu ići i besplatno piće, ili majica sa grbom 'Gitarijade' ili nešto treće. Ulaznica će se naplaćivati samo na Rock stageu, dok će pristup svim ostalim stageovima 'Gitarijade' i pratećim programima, biti besplatan, kao i do sada.

Organizacijski odbor 'Gitarijade', također je donio odluku da jedna ulica u Zaječaru ponese ime dugogodišnjeg producenta i prvog čoveka 'Gitarijade', pokojnog Koste Čauša, čije ime već nosi memorijalno priznanje koje ovaj festival dodjeljuje. Natječaj za prijavu demo bendova otvoren je otvoren je do 22. svibnja. Sve informacije o natječaju mogu se pronaći ovdje, navode organizatori.

Uz podršku prijatelja, prije tri dana je u Skoplju organizirana još jedna uspješna promocija Natječaja za učešće na najdugovječnijem festivalu neafirmiranih demo bendova.

'Gitarijada' promo tour počeo je 1. travnja u Sofiji, a dan kasnije, 'Gitarijada' je promovirana i u Ćustendilu. U ova dva bugarska grada nastupili su 'Dok 7' i 'Sevi' i kao i u Makedoniji, privukli veliku pažnju javnosti, ali i mladih neafirmiranih demo bendova, od kojih će neki svakako nastupiti i u natjecateljskom dijelu ovogodišnjeg festivala.

 

Kopirati
Drag cursor here to close