Mini turneja

Zbor iz Nevade koncertom počastio malobrojnu mostarsku publiku

Kultura / Glazba | 02. 04. 2015. u 11:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred malobrojnom publikom u velikoj dvorani doma 'Hercega Stjepana Kosače' u srijedu navečer održan je koncert zbora 'Nevada union high school' iz Kalifornije.

Ovaj zbor je na mini turneji kroz Hrvatsku, BiH i Srbiju posjetio i Mostar. Prije gostovanja u Mostaru ovaj zbor je gostovao u Dubrovniku i Trebinju, dok su im preostali nastupi u Sarajevu (3. travnja) i Beogradu (5. travnja).

Voditelj ovog zbora Rodney Baggett rekao je kako im je ovo prvi dolazak u BiH, te da se dive prirodnim ljepotama zemlje. Iako su veoma kratko tu, uspjeli su vidjeti neke spomenike kulture, te predjele i ostali su fascinirani viđenim, rekao je Baggett.

Na programu ovog zbora našle su se skladbe iz repertoara sakralne, gospel, etno i američke folk glazbe koja je oduševila prisutne u dvorani, te su pojedinci iz publike komentirali kako bi ovakvih događaja trebalo biti više, a ujedno ih promovirati na kvalitetniji način kako bi odaziv posjetitelja bio veći.

Inače, ovaj zbor je dio izvođačkog umjetničkog odsjeka u srednjoj školi u Nevadi, koja obuhvaća sedam izvođačkih zborova koji su podijeljeni po kvalifikacijskim razinama.Oko 200 učenika uključeno je u ovaj program.

U posljednjih 40 godina njihov prestižni rejting donio im je privilegirani status da nastupaju na važnim nacionalnim i internacionalnim manifestacijama. Nastupali su uglavnom po Kaliforniji i Europi. Prema njihovim navodima ovo im je osamnaesta turneja po Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close