U subotu 26. siječnja

Zoster u rodnom gradu predstavlja novi album

Kultura / Glazba | 21. 01. 2013. u 10:22 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularna mostarska grupa Zoster u subotu 26. siječnja s početkom u 20.30 sati održat će veliki koncert u rodnom gradu te svojim sugrađanima u prostorijama OKC-a Abrašević službeno predstaviti album "Imači Kada" koji je već osvojio internet portale i društvene stranice njihovih fanova.

Da su ovi glazbenici u rodnom gradu više nego dobro došli i da se njihovi nastupi željno iščekuju, svjedoči velika potražnja za ulaznicama, koje se u pretprodaji već mogu nabaviti po cijeni od 8 maraka, dok će za iste na dan koncerta trebati izdvojiti 10 maraka.

Podsjetimo, grupa Zoster nastala je u jesen 2000. godine na inicijativu frontmena Marija Knezovića, a naziv je dobila nakon što je on prebolio herpes zoster, čiju mu je dijagnozu očitao veliki fan grupe, izvjesni dr. Miško. Herpes zosterje virus koji živi u ljudskom tijelu, a prilikom pada imuniteta, manifestira se na površini kože uvidu osipa, koji se vremenom širi, najčešće po ramenima i oko struka.

A Zoster je nastao kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže i učini po pitanju promjene stanja opće letargije, koja posebnu težinu ima baš u njihovom rodnom Mostaru.

Lucidni tekstovi i reggae zvuk kombinacija su koja ovu mostarsku grupu čini jedinstvenom glazbenom pojavom u Bosni i Hercegovini. Tako je Zosterov prvi singi "Majko, Jamajko" u kratkom vremenu postao hit na lokalnim radiopostajama, a broj njihovih fanova vrtoglavo se širio, iako je publika na objavljivanje prvog im albuma "Ojužilo" čekala sve do 2005.

Tada su domaći mediji proglasili njihov prvijenac jednim od najboljih diskografskih izdanja u 2005. godini, ocjenjujući Zoster grupom koju odlikuju kreativnost, angažiranost duhovita borba protiv predrasuda, gluposti i primitivizma.

Tekstove Zostera karakteriziraju politička korektnost, naoko naivna poetika i humor svojstven Hercegovini. Stoga je veliku pažnju šire javnosti plijenio i njihov album "Festival budala", koji je objavljen 2007. godine, čime je već tada Zoster postao respektabilna grupa na glazbenoj sceni BiH i šire regije.

Kopirati
Drag cursor here to close