Sjećanje

15 godina od smrti Tonija Pehara

U ponedjeljak, 8. srpnja, navršava petnaest godina kako je sa životne i teatarske scene na besmrtnu scenu vječnosti otišao prvak mostarskog glumišta, Toni Pehar.
Kultura / Kazalište | 08. 07. 2024. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 8. srpnja, navršava petnaest godina kako je sa životne i teatarske scene na besmrtnu scenu vječnosti otišao prvak mostarskog glumišta, Toni Pehar.

''Ni danas, kao i prije petnaest godina ne pronalazimo riječi kojima možemo iskazati naše emocije i prazninu koja je nastala njegovim odlaskom. Praznina i danas jednako boli i jednako zjapi nepopunjena. I danas jednako nedostaje, jer jedan je Toni Pehar'', navode u svom priopćenju iz Mostarskog Teatra Mladih.

U znak sjećanja na prijatelja i kolegu, u ponedjeljak, 8. srpnja 2024. godine sa početkom u 19,30 sati na Memorijalnoj sceni 2532, prikazat će predstavu "Čarobni kolač", koju igraju najmlađi eMTeeM-ovci i na taj način uz sjećanje na Tonija uspomene prenijeti i na one rođene nakon njegovog odlaska.

Ante Toni Pehar rođen je 20. kolovoza 1952. u Mostaru gdje i umire 8. srpnja 2009. nakon borbe s teškom bolešću. Završio je Dramski studio pri Narodnom pozorištu u Mostaru i bio je član Pozorišta od 1972. do 1993. godine, kada postaje jedan od osnivača mostarskog Ratnog kazališta. Od 1994. godine, kada se u Mostaru osniva Hrvatsko narodno kazalište, Toni Pehar postaje njegovim članom.
 
Posljednjih godina života imao je intenzivnu suradnju sa Mostarskim teatrom mladih gdje je ostvario više zapaženih uloga. Ukupno je ostvario je više od 120 kazališnih, filmskih i televizijskih uloga za koje je dobio brojna priznanja. Stvaralački zanos koji ga je vodio ostavio je duboki trag i nadahnuće je za mlade umjetnike, a nakon njegovog preranog odlaska ostala je velika praznina na bh. kazališnoj sceni.





Kopirati
Drag cursor here to close