Noć tribada

Boro Stjepanović: U Mostar sam došao zbog mladih glumaca

Predstava ''Noć tribada'' imat će premijeru u ponedjeljak 30. listopada 2017. godine u 20 sati.
Kultura / Kazalište | 27. 10. 2017. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru pozvalo me je da radim s njihovim mladim glumcima u koje polažu velike nade. Predložio sam tekst P. U. Enquista „Noć tribada”, duhovitu i potresnu priču o životu Augusta Strindberga, jednog od najvećih dramskih pisaca u posljednjih sto i nešto godina. Složili su se i imali smo što. Onda smo otkrili Strindbergova „Pisma Intimnom kazalištu”. Kad smo ih pročitali, imali smo i kako'', rekao je Boro Stjepanović koji u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar režira predstavu ''Noć tribada''.

Stjepanović  je dodao kako u mlade mostarske glumce ulaže velike nade.

Predstava ''Noć tribada'' imat će premijeru u ponedjeljak 30. listopada 2017. godine  u 20 sati. U predstavi igraju glumci Ivan Skoko, Nikolina Marić, Angela Bulum, te Bojan Beribaka.

Mladi glumci su na press konferenciji održanoj u HNK Mostaru  u petak rekli kako im je čast što rade sa Stjepanovićem, te da su od njega zaista naučili dosta stvari o glumi.

Ravnatelj HNK u Mostaru Ivan Vukoja izrazio je zadovoljstvo što je ta kazališna kuća imala prigodu surađivati s Borom Stjepanovićem.

''Boro nije samo veliki glumac, redatelj i dramski pedagog već i svojevrsna kazališna enciklopedija'', rekao je Vukoja.

'' “Noć tribada” je dramaturški gledano inscenacija jednog ljubavnog trokuta, a suštinski zapravo predstavlja emotivnu obdukciju Augusta Strindberga kada je u pitanju kraj njegovog prvog braka i odnosa sa Siri von Essen s kojom je imao dvoje djece'', rekao je Dragan Komadina dramaturg predstave.

 

Kopirati
Drag cursor here to close