Kreativni suživot

eMTeeM-ova kreativna radionica gradi mostove među djecom i mladima

Kultura / Kazalište | 05. 01. 2015. u 12:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na radionicama sam stekla nove prijatelje i naučila mnoge stvari. Naučila sam da treba biti bolji prema drugima i poštovati ih, jer bilo je nekih koji su drukčiji, pa smo radili s njima'' rekla je dvanaestogodišnjakinja Iman Dilberović, koja na sajam dječje kreativnosti dolazi već treću godinu za redom.

7. Sajam dječje kreativnosti 'Bajkovnica' započeo je danas u prostorijama eMteeM-a u Mostaru, a ove godine će se mladi družiti sedam dana, obrađujući aktualne društvene teme, od nasilja, do ekologije prijateljstva i izgradnje mostova.

''Ovo druženje djece i mladih ljudi ima za cilj razvijati kreativnost djece, socijalizirati ih, da se djeca oslobađaju strahova i problema u kojima žive. U konačnici želimo da se djeca uče komunikaciji, bontonu, da poštuju druge i drugačije te da im zamišljeni zidovi ne budu kraj svijeta, nego mogućnost da se spozna nešto novo'', rekao je za Bljesak.info Sead Đulić direktor eMteeM-a.

Po Đulićevim riječima djeca super reagiraju i primaju nova znanja, a roditelji kažu kako ne mogu prepoznati svoju djecu, što je u konačnici i njihov cilj.

Devetogodišnjak Imad Husnić kaže da je išao na radionice kada je bio mlađi, a jer mu se svidjelo došao je i ove godine.

''Prije sam išao na ove radionice i bio sam na glumi kada sam bio mlađi. Gledao sam predstavu 'Morska priča' i malo poslije i ja sam postao uloga predstave. Svi smo vrijedno pripremali predstavu. Jako mi se sviđa i dobro glumim, a sada se pripremamo za predstavu Alisa u zemlji čuda'', rekao nam je Imad.

Kopirati
Drag cursor here to close