9. Festival glumca BiH

Konjic oduševljen izvedbom ''Schindlerovog lifta''

Organizatori ''Festivala glumca BiH'' naveli su i kako su u devetoj sezoni na repertoaru gostujući ansambli iz regije.
Kultura / Kazalište | 13. 05. 2022. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 12. svibnja 2022. u Konjicu je "Schindlerov lift", Kamernog teatra 55 na "9. Festivalu glumca BiH" ispraćen višeminutnim aplauzom.

U predstavi ''Schindlerov lift'', u produkciji sarajevskog Kamernog teatra 55, je postavljena priča o prijedorskom Crvenom soliteru kao metafori o Jugoslaviji, i njenom raspadu. U tom prijedorskom Crvenom soliteru i danas živi autor romana ''Schindlerov lift'' Darko Cvijetić, po kome je adaptaciju i režiju ove predstave uradio Kokan Mladenović.

Upravo pojedini protagonisti, koji opstaju na pozornici ovog komada i pomenutog solitera, pokazuju visoki nivo časti i poštenja prema onome što se dodgađalo u razdoblju koji nastoje svi što prije zaboraviti. Predstava Kamernog teatra 55 ostaje kao simbol čestitosti u vremenu zla.

''Ansambl Kamernog teatra 55 je položio ispit ljudskosti, a o ovom teatarskom događaju sve je rekla publika pozdravivši glumice i glumce višeminutnim aplauzom'', navedeno je u PR priopćenju.

Uloge su tumačili: Tatjana Šojić, Gordana Boban, Aleksandar Seksan, Admir Glamočak, Muhamed Hadžović, Maja Izetbegović, Sabit Sejdinović, Senad Alihodžić, Davor Golubović, Dina Mušanović, Sin Kurt, Isa Seksan, Dino Hamidović, Lana Zeničanin i Tijana Zeherović.

Organizatori ''Festivala glumca BiH'' naveli su i kako su u devetoj sezoni na repertoaru gostujući ansambli iz regije. Na veliku scenu Narodnog univerziteta Konjic, u ponedjeljak, 16. svibnja u 19:30 publiku očekuje Kazalište Lectirum Zagreb.

Foto: Vehid Šišić / 9. Festival glumca BiH u Konjicu

'Ne daj se, Njofra' legendarna je zagrebačka hit komedija praizvedena 1995. godina u kojoj su glumile legende hrvatskog glumišta Lela Margitić, Boris Pavlenić, Jasna Palić i Igor Mešin. Predstava je u dvije godine imala više od 150 izvedbi u Zagrebu, no kako se radilo o ratnim godinama nikad nije zaigrala na zasluženoj turneji.

Izuzev odlične glumačke postave za veliki uspjeh predstave zaslužno je i pero jednog od najplodonosnijih hrvatskih kazališnih pisaca, Milana Grgića čije najizvođenije djelo je vrlo popularan mjuzikl 'Jalta, Jalta'.

25 godina kasnije Kazališna grupa Lectirum ovu izvrsnu kazališnu komediju zasluženo je otela zaboravu. Nova glumačka postava svojim imenima jednako plijeni pozornost svih kazališnih sladokusaca.

Ksenija Pajić, Mirta Zečević, , Katarina Perica, Pero Juričić i Mladen Čutura kvarter su velikih glumačkih imena koji je garancija odlične izvedbe.

'Ne daj se, Njofra' komedija je koja svoje uporište nalazi u suživotu jedne neobične obitelji. Na početku svojeg bračnog života Lidija i Njofra žive s njegovim ocem. Nimalo idiličnu atmosferu dodatno zahuktava činjenica da se njegov tata u 85. godini života ženi 30 godina mlađom suprugom. Stoga Lidija i Njofra sele ovog puta k njenim roditeljima.

Kopirati
Drag cursor here to close