13. po redu

Mostarska liska: Smijeh, gorčina, zbunjenost u 'Urnebesnoj tragediji'

Kultura / Kazalište | 23. 04. 2016. u 00:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Mostarska liska' nastavljena je izvedbom predstave 'Urnebesna tragedija' koju su odigrali glumci Narodnog pozorišta RS iz Banja Luke.

Smijeh u kojem su se preplitale gorčina i zbunjenost i iz kojeg su navirala pitanja, od čega strahuju današnji mladi, a šta je strah za odrasle ljude, mogao se čuti na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar.

Likovi iz 'Urnebesne tragedije' su naši susjedi, poznanici, prolaznici, prijatelji, rodbina, pa i mi sami, koji smo u vječnom strahu pred neizvjesnosti života, koji izaziva nepromišljene postupke, gdje se njeguju pogrešni modeli ponašanja koji su pogubni za one koji tek treba da spoznaju život i sebe.

Nakon gotovo 90 minuta dinamične predstave, stručni žiri je 'Malu lisku' dodijelio Slađani Zrnić koja je u predstavi igrala ulogu Ruže. Zrnić se ukratko zahvalila žiriju, ali i publici koja je velikim pljeskom ispratila sve glumce sa pozornice. "Uime ansambla NP RS iz Banja Luke sretna sam na dobivenoj nagradi, te se već veselimo novom pozivu iz Mostara", dodala je Zrnić.

Festival se nastavlja izvedbom predstave 'Teferič' u kojoj glume glumci Kamernog teatra 55 iz Sarajeva. Početak predstave je u 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close