Pozorišta lutaka Mostar

Mostarsko Ledeno srce osvojilo deset nagrada

Kultura / Kazalište | 15. 09. 2015. u 08:16 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava 'Ledeno srce' Pozorišta lutaka Mostar na upravo završenom Međunarodnom festivalu lutkarstva održanom u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, osvojila je dvije značajne nagrade.

To su Nagrada za najbolju kolektivnu glumačku igru i Nagrada za najbolju scenografiju. Sa ove dvije, broj nagrada koje je, na raznim međunarodnim i domaćim festivalima, osvojila predstava 'Ledeno srce' popeo se na deset.

Inače, ovu predstavu je, zajedno sa mostarskim lutkarima, radila ekipa bugarskih umjetnika, redatelj Todor Valov, scenografkinja i kreator lutaka Stefka Kjuvlijeva i kompozitor Plamen Mirčev Mirona. U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Igor Vidačković, Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Jučer su se članovi ovog Pozorišta vratili sa još jednog festivala, Osmog bijenala lutkarstva u Bugojnu, gdje su 'Ledeno srce' izveli u jakoj konkurenciji najboljih izabranih predstava sa područja bivše Jugoslavije u posljednje dvije godine.

Trijumfalni put Pozorišta lutaka Mostar se nastavlja jer ih uskoro, već početkom idućeg mjeseca, očekuju učešća na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci i na Međunarodnom teatarskom festivalu MESS u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close