Mali festival lutkarstva

Mostarski lutkari idu na festival u Dubrovnik

U pet dana trajanja festivala publika će imati priliku uživati u lutkarskim predstavama, radionicama za djecu, pripovijedanjima bajki i lovu na blago.
Kultura / Kazalište | 29. 08. 2024. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar u petak putuje na Mali festival lutkarstva Pupica koji se sedmu godinu za redom održava u Dubrovniku od 28. kolovoza od 1.rujna 2024. godine.

Festival organizira Aster kulturno društvo – Dubrovnik. U pet dana trajanja festivala publika će imati priliku uživati u lutkarskim predstavama, radionicama za djecu, pripovijedanjima bajki i lovu na blago.

Lutkarsko kazalište Mostar će se na ovoj reviji predstaviti sa dvjema predstavama, Crvenkapica i zli Vuk u režiji Ivana Kristijana Majića i predstavom Mačak u čizmama u režiji Zvonka Festinija.

Kao i dosada na festivalu će gostovati lutkari iz Hrvatske i susjednih zemalja, pa će se posjetitelji ovoga puta imati priliku osim našeg kazališta upoznati s radom Kazališta lutaka Zadar, koje gostuje s predstavom Riba duginih boja, te radom Tonija Elakovića, koji gostuje s predstavom Bračne muke iz vizure ruke. Kreativne radionice za djecu vodit će Tanja Baletić iz Slovenskog kulturnog društva Lipa i članovi Astera, koji će i pripovijedati bajke i voditi sad već tradicionalni lutkarski lov na blago.

Po povratku sa ovog festivala Lutkarsko kazalište Mostar kreće u pripreme za početak još jedne nadamo se izuzetno uspješne i produktivne sezone koja kreće početkom mjeseca rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close