MTeeM 1974

Počinje trodnevna radionica "Osnove režije školske predstave"

Kultura / Kazalište | 16. 10. 2015. u 07:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Centra za dramski odgoj i Mostarskog teatra mladih 1974 danas na Memorijalnoj sceni 2532 u Mostaru počinje trodnevna radionica 32. alternativne akademije "Osnovi režije školske predstave".

Radionica je namijenjena nastavnicima i profesorima koji u školama vode dramske sekcije kako bi im dala praktična znanja kako voditi proces dramskog stvaranja u školi i doći do rezultata s minimalnim sredstvima te u okolnostima u kojima se uglavnom danas radi u školi.

Radionica je osmišljena na bazi želja voditelja dramskih grupa iznesenih na festivalima dječjeg i srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine koji se godinama održavaju u Gračanici i Travniku, a u svrhu podizanja kvalitete dramskog rada s djecom i mladima.

Ovo je u ovoj školskoj godini prva u nizu radionica namijenjena nastavnicima i profesorima, ali i učenicima, članovima ovih sekcija. Već idućeg vikenda slijedi radionica "Osnovi recitiranja".

Nakon radionice, u ponedjeljak u 19 sati MTeeM 1974, u okviru redovitog repertoara, izvest će 31. reprizu predstave "Morska priča" u režiji Amre Prutina.

Predstava je namijenjena najmlađoj publici i poučava je o potrebi očuvanja okoliša i ulozi svakog pojedinca u tome. Cijena ulaznice je jedna prazna plastična boca ili 2 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close