Klub knjige Ivo Andrić

Đurđica Čilić i tribina o ženama u Mostaru

Kultura / Knjige | 26. 06. 2024. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Kluba knjige 'Ivo Andrić' Mostar najavili su dva događaja, kojim završavaju s realizacijom projekta "Povezani kroz umjetnost- drugi dio", posvećen ženama u umjetnosti i javnom životu.

Stoga će u četvrtak ugostiti, također, ženu, po vokaciji polonisticu, izvanrednu profesoricu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, vrsnu prevoditeljicu i spisateljicu, a po sentimentu empatičnu, brižnu, vedru i veselu, ali i hrabru i kritičnu u iznošenje svojih stavova.

  / Večer s Đurđicom Čilić

Razgovor i večer s Đurđicom Čilić, u četvrtak 27.6.u 20.00 h, u prostorijama Kluba knjige Ivo Andrić, istinski ljubitelji književnosti zasigurno neće propustiti.

Drugi događaj planiran je za petak, 28.6., a riječ je o Tribini pod nazivom- "Djelovanje i položaj žena u javnom životu", koju Klub organizira u Lutkarskom kazalištu u Mostaru s početkom u 20.00 sati.

Na tribini će, o ovoj aktualnoj i značajnoj temi, pored Đurđice Čilić, sudjelovati i govoriti jedna od najboljih i nagrađivanih istraživačkih novinarki u Hrvatskoj, Danka Derifaj i naša Mostarka Danijela Kegelj, predsjednica Udruge "Vedri osmijeh", obje poznate i istaknute po profesionalnom i predanom obavljanju svojih poslova, koje ovo Društvo, barem na trenutke, čini boljim mjestom za život.

  / Djelovanje i položaj žena u javnom životu

Iz Kluba ističu kako ovim događajima žele uokviriti njihov mali doprinos u isticanju važnosti uloge žena u umjetnosti i javnom životu, kojim su i posvetili ovaj Projekt, a koji se provodi u sklopu projekta Mostar prostori koji pokreću, u realizaciji organizacija People in need, uz financiranje Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Kopirati
Drag cursor here to close