OKC Abrašević

FOTO | Tanja Gavrilović o radionicama kreativnog pisanja: ''Svi možemo pisati''

Kreativne radionice su mjesto gdje se istražuju različiti formati.
Kultura / Knjige | 06. 08. 2024. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tanja Gavrilović iz Novog Sada boravi posljednjih dana u Mostaru, svom rodnom gradu. Inače radi za Francuski institut u Srbiji, a bavi se pisanjem.

Ove godine je tu da održi radionicu o kreativnom pisanju u okviru književne rezidencije.

Foto: Bljesak.info / Radionice kreativnog pisanja

''Prvi put boravim tri tjedna u Mostaru, zahvaljujući Centru Abrašević, koji ugošćava ovu radionicu'', kaže Tanja za Bljesak.info.

Dodaje kako je kreativno pisanje široka tema.

''To je jedna od najdemokratksijih umjetničkih formi. Svi možemo pisati i u tome jeste ljepota pisanja, a ovakve radionice pomaže da svi to možemo raditi i da nema potrebe za nekom dozvolom od autoriteta, ne moramo se identificirati kao pisci, jer pisanje može biti ideja našeg života, iako možda nije način na koji zarađujemo svoj kruh'', kaže nam Tanja.

Foto: Bljesak.info / Radionice kreativnog pisanja

Kreativne radionice su mjesto gdje se istražuju različiti formati.

''Radimo grupno, što je specifično, jer često imamo ideju da je pisanje samotnjački posao, ali postoji ljepota u tome kada imate grupu i podršku drugih ljudi, posebice u nekom prostoru gdje imate podršku, gdje se komentirao ono napisano, i ako se svi tu osjećaju prijatno, to je dragocijeno'', govori nam Tanja.

Pisanje, kaže, bez čitanja ne ide.

Foto: Bljesak.info / Radionice kreativnog pisanja

''Za mene su to dvije strane istog novčića. Ne mora značiti da je za svakoga tako, za mene je tako'', navodi Tanja.

Ova radionica služi tome da se ispitaju različita pripovjedačka sredstva, da polaznici isprobaju stvari koje nisu do sada radili i da osvijeste tehnike koje već koriste.

''Jako je zanimljiv format flash fiction koji je zanimljiv za radioničarski rad jer je kratak'', kaže nam na kraju razgovora Tanja.

Kopirati
Drag cursor here to close