Čiji je književnik?

Jergović se obrušio na HDZ i Gavrana, a sebe svrstao uz Krležu i Držića

Književnik Miljenko Jergović obrušio se na vladajući HDZ povodom reakcija na intervju koji je dao za srpski portal Nova.rs
Kultura / Knjige | 24. 07. 2024. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Književnik Miljenko Jergović

Kao što je već pisano, književnik Miljenko Jergović prije nekoliko je dana dao intervju za srpski portal Nova.rs, što je izazvalo brojne reakcije diljem regije.

Između ostalih, javio se i portal direktno.hr, koji je Jergoviću nalijepio etiketu bosanskohercegovačkog književnika. Pisac je ubrzo reagirao na svom Facebook profilu.

"Ne pamtim kad je neki moj intervju toliko dijeljen, prepričavan i komentiran po ex-yu glasilima kao ovaj za Novu rs, naslova 'Kad se Novak oprosti od tenisa, u Hrvatskoj ćemo moći da gledamo Wimbledon'. Čak su ga prepričavali i tobož prenosili na HDZ-ovom web-portalu, pod naslovom 'Jergović se osramotio izjavom: nestvarno je kako je povezao HRT i Đokovića'. 

Pa su s HDZ-ovog portala telefonirali na HRT, dakle HDZ-ovu (uglavnom) stranačku televiziju, da bi ih otamo bratski i sestrinski izvijestili kako oni ne prenose Wimbledon, ali ne zbog Đokovića, kako ja to kažem, nego zato što im je preskupo. O ostalim velikim teniskim turnirima nisu rekli ništa, ali se valjda podrazumijeva da su i oni preskupi", započeo je svoju objavu Jergović.

Preostali dio objave može se pročitati na donjem originalnom postu književnika.  

Ne pamtim kad je neki moj intervju toliko dijeljen, prepričavan i komentiran po ex-yu glasilima kao ovaj za Novu rs,...

Posted by Miljenko Jergović on Friday, July 19, 2024
 
Kopirati
Drag cursor here to close