Knjige u nišama

KUN: Najavljujemo Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine

Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine ''Knjige u nišama'' (KUN) održat će se u Sarajevu od 25. do 29. studenog 2018. godine, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra (BKC).
Kultura / Knjige | 22. 11. 2018. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plakat manifestacije

JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo i Zajednica izdavača/nakladnika u Bosni i Hercegovini, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, organiziraju drugi po redu Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine ''Knjige u nišama'' (KUN) koji će se održati u Sarajevu od 25. do 29. studenog 2018. godine, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra (BKC).

Osmišljen s ciljem podsjećanja na važnost i značaj izdavaštva/nakladništva i knjige te namjerom vraćanja digniteta i ugleda sajmu knjiga, KUN u fokus stavlja bh izdavače, a ljubiteljima knjige i čitalačkoj publici nudi raznovrstan program i izdavačku produkciju.

Ovogodišnje izdanje KUN-a obuhvaća različite programske sadržaje poput Jutro sa autorom, Dječji program, Radionice Braillevog pisma, Okrugli sto (na teme Lektira, Dizajn knjige i Praktično bibliotekarstvo za studente) i Večernje promocije koje će biti održane u središnjoj sajamskoj galeriji.

Ovogodišnji specijalni gost sajma su izdavačke kuće iz Novog Sada. U nastavku možete pogledati program manifestacije...

 

Kopirati
Drag cursor here to close