Anita Martinac

Mostarka autorica najbolje kratke priče

Mostarka je prema ocjeni stručnog povjerenstva povjerenstva napisala najbolju priču.
Kultura / Knjige | 10. 11. 2022. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča "Ruža" Anite Martinac osvojila je prvo mjesto na književnom natječaju za kratku priču "Andrija Zeljko".

Mostarka je prema ocjeni stručnog povjerenstva povjerenstva napisala najbolju priču. Drugo mjesto zauzela je Snježana Jelinić iz Imotskog s pričom "Brijeg moga djetinjstva" dok je autor treće najbolje priče pod nazivom "Milj Emin" fra Miljenko Stojić.

Cilj književnog natječaja za kratku priču "Andrija Zeljko" je sačuvati uspomenu na nedavno preminulog Andriju Zeljku, majstora kratke priče i autora serijala priča "U ono vrijeme".

Na natječaj je, tvrde organizatori, pristigao veliki broj kratkih priča iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Anita Martinac poeziju piše od ranoga djetinjstva, objavljuje od srednjoškolskih dana, a pjesme su joj prevođene na španjolski, engleski, njemački i makedonski jezik.
Objavljuje poeziju i prozu. Uz pisanje bavi se rekreativno i slikarstvom.

Članica je HKD Napredak Glavna podružnica Mostar, kao i Južnohrvatskog ogranka Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Predsjednica je udruge "Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama" u BIH, Odjela Za Drugi svjetski rat i poraće HNS, braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske izvandomovinske lirike te Udruge Hrvatska žena, kao i drugih kroz koje djeluje humanitarnim karakterom i volontiranjem.

Kopirati
Drag cursor here to close