Karcinom ne bira

"Zapisi o nama" stižu u Mostaru: Priča koja vas neće ostaviti ravnodušnim

U knjizi Eldina govori o vlastitom iskustvu, trenutku kada je otkrila da je karcinom uselio u njeno tijelo, ali i o svemu što je uslijedilo poslije – o borbi koja još uvijek traje.
Kultura / Knjige | 01. 08. 2024. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija knjige "Zapisi o nama" autorice Eldine Zolj-Balenović bit će održana u petak 9. kolovoza u Centru za kulturu Mostar s početkom u 19:30 sati.

Iskreno o borbi s karcinomom

Riječ je o knjizi koja na iskren, otvoren način govori o ženama sa karcinomom dojke, svim našim strahovima, nadama, željama, teškoćama, problemima.

U knjizi Eldina govori o vlastitom iskustvu, trenutku kada je otkrila da je karcinom uselio u njeno tijelo, ali i o svemu što je uslijedilo poslije – o borbi koja još uvijek traje.

Također, knjiga sadrži priče o tri žene koje su preminule od karcinoma dojke, ali ne o njihovoj smrti nego o životu, snazi, otporu i želji....

Mostarska promocija bit će peta u nizu, a do sada je knjiga promovirana u Sarajevu, Vogošći, Hadžićima i Brezi.

Može se dogoditi svakome

Kako piše Ladies in, knjiga "Zapisi o nama" posvećena je svim ženama oboljelim od karcinoma, ali i onim zdravim, s ciljem da ih potakne na redovne samokontrole i preglede kod doktora.

Svaki od odlomaka knjige ima neku svoju poruku, a glavna je da se karcinom može dogoditi svima i u svakom trenutku, nitko nije pošteđen.

Međutim, volja za životom i mentalna snaga, istaknuto je na ranijim promocijama, važni su kako za osobu oboljelu od karcinoma, tako i za sve one u njenoj okolini koji su joj podrška.

Promotori će biti: Edina Kamenica - dugogodišnja novinarka Oslobođenja, Enida Glušac - predsjednica Udruženja oboljelih i liječenih žena od karcinoma dojke i ginekoloških karcinoma, Imela Kašibović - članica Renesanse i dr. Lamija Šikalo.

Moderator će biti Adnan Demić, a za glazbeni dio bit će zadužen Adnan Pajević.

Kopirati
Drag cursor here to close