Promocija

Šejtan dolazi u Sarajevo

Kultura / Knjige | 10. 03. 2015. u 10:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 11. ožujka, s početkom u 19 h, u sarajevskom Pozorištu mladih održat će se promocija knjige došo šejtan u sarajvo Elisa Bektaša, književnika i kolumniste portala Bljesak.info.

Knjigu je objavio TKD Šahinpašić, a pitanju je zbirka satiričnih, počesto i sardoničnih hićaja, koje precizno detektiraju i na nemilosrdan način rasijecaju brojne društvene anomalije, pozivajući na promišljanje o načinima da se s njima izađe na kraj.

Promotori su Željko Grahovac, književnik i književni kritičar iz Zenice, i Mahir Sokolija, novinar i publicist iz Sarajeva, a o knjizi će govoriti i sam autor.

Hićaje će čitati Nermin Tulić, glumac i direktor Pozorišta mladih.

''...Drastičnost, izazovnost, surova otvorenost s kojima autor često pristupa vrlo osjetljivim pitanjima i problemima znatno povećavaju rizik da će biti pogrešno shvaćen, da će izazvati trenutačnu reakciju odbojnosti pa i mržnju u onima koji se “u nezgodnom kontekstu” budu prepoznali te da će biti razapet i problematiziran uzduž i poprijeko... u onom smislu: ko si ti, čiji si ti, čije interese zastupaš, “da vidimo malo kakva je tvoja biografija i kakav je tvoj CV”, itd. itd. Kako bi što efikasnije preduprijedio i unaprijed otklonio te i takve impulse u recepciji, Bektaš se prije svega potrudio da bude do bola jasan, makar time ponekad i ostavio prostora za kritičke primjedbe o jednostranosti, paušalnosti ili divljačnoj karikaturalnosti svojih pričica...'' (iz prikaza Željka Grahovca)

Više o knjizi

Kopirati
Drag cursor here to close