"Strvinari starog svijeta"

Tea Tulić osvojila je tportalovu nagradu za najbolji hrvatski roman

Nagradu u iznosu od 10 tisuća eura, audioknjigu u izdanju Book&zvooka te posebno dizajniranu skulpturu dizajnera i umjetnika Silvija Vujičića osvojila je u konkurenciji od 51 prijavljenog romana.
Kultura / Knjige | 19. 06. 2024. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tportal.hr / Književnica Tea Tulić

U utorak navečer na svečanoj dodjeli u Zagrebu je nagrađena je spisateljica Tea Tulić za roman "Strvinari starog svijeta" (OceanMore).

Nagradu u iznosu od 10 tisuća eura, audioknjigu u izdanju Book&zvooka te posebno dizajniranu skulpturu dizajnera i umjetnika Silvija Vujičića osvojila je u konkurenciji od 51 prijavljenog romana, objavio je tportal.

Početkom svibnja ovaj je popis sužen na jedanaest polufinalista, a mjesec kasnije proglašeno je i pet finalista koji su ostali u konkurenciji za nagradu.

Tea Tulić rođena je u Rijeci 1978. godine, prozu je objavljivala u raznim domaćim i inozemnim književnim časopisima. Godine 2011. osvojila je nagradu Prozak za najbolji rukopis autora do 35 godina – knjigu 'Kosa posvuda', a isto djelo ušlo je i u finale britanske nagrade Warwick.

Uz Teu Tulić, u finale utrke za tportalovu nagradu plasirali su se prošlogodišnja pobjednica Magdalena Blažević s novim romanom "Sezona berbe" (Fraktura), pobjednik tportalova izbora za roman godine iz 2020. Damir Karakaš s romanom "Potop" (OceanMore), dvostruki laureat tportalove nagrade Kristian Novak s romanom "Slučaj vlastite pogibelji" (OceanMore) te Marko Tomaš s "Knjigom za Maju" (V.B.Z.), piše tportal.

Kopirati
Drag cursor here to close