Povijest religija

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice promovirana knjiga don Ante Ledića

Kultura / Knjige | 14. 05. 2015. u 06:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zenica održana je promocija knjige "Povijest religija" autora don Ante Ledića, ravnatelja Katoličkog školskog centra "Sveti Pavao" u Zenici.

Već duži niz godina autor se bavi izučavanjem "izumrlih i živih religija svijeta", s obzirom na to da učenici u zeničkom KŠC "Sveti Pavao" imaju predmet 'povijest religija', i u svojoj prvoj knjizi "Povijest religija" najveći prostor dao je religijama koje su zastupljene u našoj sredini.

''Živimo u jednom multireligioznom području, gdje se susreću i isprepliću brojne religije. Često smo u zabludama u odnosu na neke religije koje znamo, gdje ima brojnih grana i pokreta, i zbog toga sam želio da ljudi upoznaju druge kroz pisanu riječ, da imaju pravu činjenicu i istinu o određenoj religiji. Ovo je bio moj način da se čitatelji upoznaju o onom što njihov susjed, sugrađanin, sa kojim dijelimo prostor prakticira i na koji način. Smatram da nema poznanstva čovjeka, ako ne poznajete njegovu religiju'' kazao je don Anto Ledić.

Uz veliku zahvalnost organizatoru promocije knjige Ledić je poručio da su "pokazali i dokazali svoju otvorenost prema svima koji drugačije razmišljaju po pitanju vjere i svega drugog u životu".

Promocija ove značajne knjige za učenike i odrasle još jednom je pokazala odličnu suradnju vjerskih radnika u Zenici koji djeluju u okviru gradskog Odbora za multireligijsku suradnju.

''Svojim osobnim primjerom zenički muftija Ejub ef. Dautović pokazao je dobru volju i uputio nas na ono što nas ujedinjuje, i u čemu bismo trebali tražiti zajedničke ciljeve i interese su religije'' rekao je Ledić.

Autor knjige don Anto Ledić rođen je na Kupresu, studirao je u Sarajevu i Zagrebu, magistrirao je na Pedagoškom fakultetu u Zenici, a doktorsku disertaciju obranio na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Kao svećenik službovao je u više bh. gradova, a trenutno je na dužnosti ravnatelja u Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" u Zenici.

Kopirati
Drag cursor here to close