Književnost

Željko Ivanković (Ne)mirnom Bosnom slavi 40 godina stvaralaštva

Kultura / Knjige | 02. 02. 2015. u 11:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Književnik Željko Ivanković proslavit će 40 godina književnog rada 3. veljače predstavljajući knjigu (Ne)mirna bosna u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine s početkom u 18:30 sati.

Na predstavljanju knjige, koje organizira Izdavačka kuća RABIC, govorit će Zlatko Dizdarević, Alen Kristić, Strajo Krsmanović te Dubravko Lovrenović a o djelu će govoriti i sam autor. Moderator će biti Goran Mikulić.

Željko Ivanković rođen je 1954. u Varešu. Autor je četrdesetak knjiga poezije, romana, priča, eseja, priča za djecu, dnevnika, putopisa, publicistike te prijevoda s njemačkoga. Zastupljen je u brojnim antologijama poezije i proze, te u lektiri za osnovne škole.

Nagrađivan je za poeziju, prozu i esej, te za uredničke pothvate, a knjige ili pojedini književni radovi prevođeni su mu na dvadesetak svjetskih jezika.

Četrdesetak godina je urednik u različitim periodičnim publikacijama i izdavačkim kućama, suradnik je u prestižnim projektima leksikografske i književno-povijesne provenijencije, a uz četiri studijska boravka u inozemstvu, sudionik je niza uglednih simpozija.

Član je Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog društva književnika, Društva pisaca BiH, Društva hrvatskih pisaca HB, Hrvatskog centra PEN-a, PEN Centra BiH, Društva novinara BiH, Unije nezavisnih intelektualaca Krug 99, Međunarodnog Foruma Bosna, redoviti je član Hrvatskog društva za znanost i umjetnost u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close